Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Värdshuset Hwitan

I ett av Falkenberg äldsta och vackraste hus bor du bra mitt i stan. Sommartid strömmar musiken från trädgården och läget vid Ätran inbjuder till härliga promenader.


Om hotellet

Värdshuset Hwitan är ett fint gammalt hotell som ligger på Storgatan mitt i centrum. Krog och gästgiveri bedrevs här redan på 1700-talet när huset byggdes, flyglarna kom till 1924. Från terasserna i trädgården har du en fin utsikt över Ätran. På Hwitan finns det 34 rum i varianterna enkel-, kombi- och dubbelrum. Det finns också en konferensvåning för upp till 30 personer.

Hwitan har i olika omgångar i historien fungerat som ett annex till Grand Hotel och det gör det nu återigen. In- och utcheckning sker därför på Grand Hotel som ligger 200 meter från Hwitan. Även frukosten serveras där.

Musiken

Om sommrarna arrangeras olika evenemang på trädgårdens utomhusscen. Vintertid ordnas många spelningar i Tryckhallen som nås från trädgården. Här hålls också större konferenser.

Restaurangen

På Hwitan finns en mysig restaurang som tar emot grupper efter beställning. Vid jul serveras julbord och på sommaren tänds grillarna i trädgårdsrestaurangen.

hitta hit

  1. Storgatan 24, Falkenberg (OBS incheckning sker på Grand Hotel, Hotellgatan 1)

Relaterat