Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

(X)sites i Falkenberg

För tredje året i rad bjuder konstprojektet (X)sites in nationella och internationella konstnärer att skapa konst längs med Kattegattleden. I Falkenberg finns nu ett verk på Näset och ett verk vid Stortorget.


(X)sites är ett konstprojekt med platsspecifika tillfälliga konstinstallationer längs cykellederna Kattegattsleden och Sjuhäradsrundan. Platsspecifik konst betyder konstverk där varje konstnär har en plats var att utgå från i sitt verk. I (X)sites får man ta del av alla delar i den skapande processen från planeringsarbete till utförande.

Under hela sommaren , från den 8 juni och fram till den 8 oktober, kan du närsomhelst ta del av (X)sites på egen hand. Projektet är en fantastisk möjlighet för kulturintresserade att ta del av, såväl cyklister rullandes genom landet som konstnyfikna Falkenbergare.

Konstnärerna i Falkenberg

I Falkenberg har konstnärerna Alessandro Perini och Maiko Sugano skapat var sitt unikt konstverk.

Maiko Sugano är från i Japan. Maiko skapar konst för att känna tacksamhet och respekt för naturen och använder sig av trä, stål och sten för att skapa utomhusskulpturer. Hon använder traditionella tekniker inom japanskt snickeri för att skapa strukturer och former. Läs mer om Tea room of Falkenberglänk till annan webbplats

Plats: Skrea Strand, längst söderut på Näset

Alessandro Perini bor i Malmö men är född i Italien. Alessandro har utbildat sig inom instrumentell och elektronisk musikkomponering. Han utforskar olika typer av installationstekniker, allt från audiovisuella tekniker till ljusbaserade verk, videokonst och videomappning. Läs mer om Emergencelänk till annan webbplats

Plats: Stortorget

 

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter