Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Svedinos Bil- och Flygmuseum

Här hittar du en av Europas största samlingar av gamla bilar och flygplan. Samlingen omfattar ca 130 bilar, 40 flygplan, motorcyklar, motorer, bruksföremål och mycket annat. Du kan också fika i det trevliga sommarcaféet.


Alla tiders bilar

Bilens utveckling under 1900-talet är verkligen en spännande historia och den kan du följa på museet. I bilens barndom var det snarast motoriserade hästvagnar som sakta kom att likna vad vi liknar vid en bil. 1930-talet var en verklig explosion i design med nya modeller varje år. På 1950-talet började den moderna bilen ta form, inspirerad inte minst av flygplan. I museet finns bilar i alla tänkbara årsmodeller.

I hangaren

Få saker har fascinerat människor så mycket som möjligheterna att kunna flyga. De tidiga flygplanen gjordes med fåglar som förebild och de kunde inte flyga mycket fortare eller högre… Ganska snart började både farter och höjder att öka och rekord sattes hela tiden under det förra seklets första halva. Det stora genombrottet kom med jetmotorn och inte minst den tidiga jetåldern uppvisar en otroligt spännande utveckling. I den stora hangaren på museet kan du gå mellan och under många olika sorters plan.

Sommarcafé

I museet kan du köpa fika och slå dig ner en stund på innergården. Här kan du köpa kakor, bakverk och smörgåsar, ibland även soppa eller sallad. Allt är hembakat och hemlagat och man använder ekologiska och lokala råvaror i så stor utsträckning som det är möjligt.

Museet är öppet sommartid, öppettider hittar du på Svedinos Bil- och Flygmuseum.länk till annan webbplats

hitta hit

  1. Ullarp 123, Ugglarp

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter