Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Rian

Upplev nyskapande design och folkkär formgivning, nationell och internationell design. I museets tillfälliga utställningar visas allt från industridesign till konsthantverk. Läs mer härlänk till annan webbplats.

Läs mer

  1. Rianlänk till annan webbplats

Falkenbergs museum från trädgården.

Rian

Rian är mer än ett vanligt museum. Verksamheten omfattar design, kulturhistoria och offentlig konst i Falkenbergs kommun. Museet fungerar som en mötesplats som för samman perspektiv och metoder från olika områden. Rian visar tillfälliga utställningar, förvaltar kulturhistoriska samlingar och miljöer samt ansvarar för konsten i kommunens offentliga rum.

Regionalt designmuseum

Rian är en spännande mötesplats för design. Här visas det nyaste nya blandat med intressant designhistoria. Museet presenterar tre nya utställningar per år. Det är gratis att besöka museets entréplan. Här kan du ta en paus i caféet med utsikt över Ätran, bläddra i fräscha designtidskrifter eller handla något nytt i designbutiken. Du kan också besöka utställningen i projektrummet.

Gör ett besök

Ta en titt i programmet inför ditt besök så du inte missar en guidad visning av utställningarna. Där hittar du även föreläsningar och workshops som museet anordnar. Sommartid kan du hänga med på en stadsvandring.

Det finns mycket för barnen att utforska i råttan Rias barnhörna. På loven finns det roliga aktiviteter att vara med på. Kalender och öppettider finns på Rianlänk till annan webbplats.

Ny design i historisk byggnad

Museet hittar du nedströms Tullbron, vid ån Ätran. Huset uppfördes 1865 i korsvirkesteknik och vittnar om traktens en gång så betydande spannmålsexport. Upplev den charmiga interiören vilken präglas av husets historia som spannmålsmagasin. De bärande träpelarna och vitmenade murväggar bär sin historia med den äran. I den höga spetsformade rian torkades spannmålet. Fortfarande vrider sig lekaren efter vindens nycker på rians topp.

Hitta hit

  1. Skepparesträtet 2, Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter