Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fotomuseet Olympia

Det här är ett av landets främsta fotografiska museer. 1000-tals kameror, fotoprylar och bilder samsas i en unik och vacker lokal.


Den gamla biografen

Fotomuseet Olympia hittar du i Falkenbergs första biograf som öppnade 1912. Lokalen är idag restaurerad och återställd som den såg ut när den invigdes, en unik miljö som i sig är värd ett besök.

Alla tiders kameror

På Fotomuseet Olympia finns föremål som visar fotografins utveckling från 1840 och framåt. Tyngdpunkt ligger på de många unika kamerorna från olika epoker. Här finns de klassiska ateljékamerorna på trästativ, här finns miniatyrkameror och de allra första amatörkamerorna. Här finns unika tropikkameror och utrustning för stereofotografering. I samlingen finns också annan utrustning ur fotografins mer än 150-åriga historia.

Utställningar

Museet har en stor samling bilder från Falkenberg och även en fast utställning med bilder av Gillis Häägg och Lennart Nilsson. Museet ordnar även nostalgifilmvisningar. För den lokalt intresserade - och givetvis fotoentusiasten - är Olympia ett självklart utflyktsmål. Öppettider hittar du på Fotomuseet Olympialänk till annan webbplats.

 

hitta hit

  1. Sandgatan 13, Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter