Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Berte Museum

Nostalgimuseum med en föremålsrikedom utöver det vanliga. Här finns det mesta från landsbygden, gamla miljöer, lanthandel och bruksföremål.


Häng med på en tidsresa

Ta den 100-åriga trappan upp till museet så kommer du få åka på en resa tillbaka i tiden. Här kan du bekanta dig med landsbygdens liv förr och begrunda utvecklingen fram till idag. Under en förhållandevis kort tidsperiod i mitten av 1900-talet förändrades livet på landet radikalt.

För hela familjen

Berte Museum är ett privat nostalgimuseum som överraskar med sin storlek, föremålsrikedom och närhet till föremålen. Här kan du vandra runt bland jordbruksmaskiner, handredskap och traktorer. I uppbyggda miljöer kan du bekanta dig med olika hantverksmiljöer, lanthandel och skola. För de äldre besökarna blir det en nostalgitripp utöver det vanliga. För de yngre blir det spännande att upptäcka och höra om hur det var när farfar var ung. Så gör en utflykt med hela familjen.

Besök museet

Museet är öppet april-september. Grupper kan boka visningar året runt. Se öppettider på Berte museum - Livet på landetlänk till annan webbplats

hitta hit

  1. E6/E20, avfart 48, Slöinge

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter