Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Museum

Livet på landet, design, kameror och gamla bilar är alla teman på museer i Falkenberg. Här kan du upptäcka nytt och upptäcka gammalt. Ekomuseum Nedre Ätradalen som varken har väggar eller tak är en samling besöksmål av olika slag. Här finns mycket att utforska.


Rian

Upplev nyskapande design och folkkär formgivning, nationell och internationell design. I museets tillfälliga utställningar visas allt från industridesign till konsthantverk. Läs mer här .

Fotomuseet Olympia

Det här är ett av landets främsta fotografiska museer. 1000-tals kameror, fotoprylar och bilder samsas i en unik och vacker lokal.

Berte Museum

Nostalgimuseum med en föremålsrikedom utöver det vanliga. Här finns det mesta från landsbygden, gamla miljöer, lanthandel och bruksföremål.

Ekomuseum

Ekomuseum Nedre Ätradalen är en samling av platser där du kan uppleva både stora och små historiska miljöer längs med Ätrans vackra dalgång. Kombinera en härlig utflykt med en fascinerande resa tillbaka i tiden.

Fyr- & fiskemuseum

Välkommen till ett litet, men kanske Sveriges finaste, Fyr- & Fiskemuseum. Här får du lära dig om Morups Tånge fyr och dess spännande historia men även om fisket i Glommen.

Svedinos Bil- och Flygmuseum

Här hittar du en av Europas största samlingar av gamla bilar och flygplan. Samlingen omfattar ca 130 bilar, 40 flygplan, motorcyklar, motorer, bruksföremål och mycket annat. Du kan också fika i det trevliga sommarcaféet.

Falkenbergs Hembygdsmuseum

I ett av Gamla stans välbevarade hus finns Falkenbergs hembygdsmuseum som skildrar Falkenbergs historia från forntid till tidigt 1900-tal.

Monarkmuseum

Här kan du fullkomligt frossa i nostalgi i alla möjliga prylar som tillverkats av Monark och Cresent. Cyklar, mopeder och motorcyklar men även radioapparater och en massa annat.

Galleri Prästgårn

I den gamla prästgården i Fagered hittar du Galleri Prästgårn. Här kan du grotta ner dig i en exposé av prästgårdens historia och njuta av spännande konst.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter