Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Byggnader & Kulturmiljöer

Tänk så mycket historia som finns runt om oss. I Falkenberg finns det många välbevarade byggnader och miljöer. De står där, tålmodiga. Och berättar gärna för den som vill lyssna.


Tullbron

Över Ätran tornar Sveriges vackraste stenbro upp sig och står där tryggt, oavsett vattennivå och virvlande strömmar. Ta en promenad på Falkenbergs mest kända byggnadsverk.

Borgen Falkenberg

Falkenberg är idag en lugn och mysig stad men så har det inte alltid varit. Krig, anfall och bränder har drabbat staden. Ruinerna efter borgen Falkenberg vittnar om en spännande historia.

Hindströmsgården

Hindströmsgården är innerstadens äldsta trähus och är bevarat som museum. Bostadshuset byggdes troligen på 1700-talet och har klarat sig ifrån alla stadsbränder som härjat i Falkenberg sedan dess.

Falkmanska Huset

I det gamla gästgiveriet från 1700-talet serveras fortfarande god mat och nybryggt kaffe. En charmig miljö som få och dessutom en solig och skön bakgård.

Gustaf Bratt

Många är de Falkenbergare och besökare som har roat sig på nöjespalatset Gustaf Bratt genom åren. Men när huset byggdes 1861 förvarades spannmål här i väntan på export till utlandet.

Sjöbergs Laxrökargård

Här arbetade man i nästan hundra år med att röka fisk och kött. Om du går riktigt nära den gamla träfasaden kan du känna lukten som fortfarande sitter kvar i väggarna.

Falkenbergs Varmbadhus

Det gamla varmbadhuset i Falkenberg är nu kulturskola men den vackra exteriören är densamma som när huset byggdes på 1910-talet.

Laurentiiparken med Gåsatorget

Mitt i Gamla stan finns en grön, skön plats med träd och planteringar. Slå dig ner i Rosariet och njut av de vackra och väldoftande rosorna.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter