Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Cykla i Slow Valley

Ta en sväng till Hallands Toscana och upplev Slow valley från cykelsadeln. I Ätradalens lummiga grönska är tempot lugnare och här hittar du ekologiska och närodlade alternativ. Besök en gårdsbutik, njut av god mat, sov i sköna sängar och fyll på med ny energi.


Här tipsar vi om besöksmål som värnar om ett hållbart samhälle. Råvarorna har en hög kvalité, ofta KRAV-certifierade och det mesta är producerat alldeles i närheten. Vill du färdas riktigt miljövänligt så ta cyklen och få motion på köpet. Annars kan du såklart ta bilen till utflyktstipsen.

1. eko-LOGISKT koncept - café & butiklänk till annan webbplats

Tänk sunt handla med hjärtat! En butik mitt i Falkenberg för dig med livsstil och krav på ekologiskt, giftfritt och närproducerat. Rengöring, hudvård, barnkläder, heminredning, leksaker,superfood m.m. Café och kundkvällar.

2. Skrea ost - gårdsmejerilänk till annan webbplats

När ost är det enda du kan tänka på! Osttillverkning handlar ursprungligen om att konservera mjölk för att kunna bygga upp ett lager över vintern. Ett mathantverk där ostarna tillverkas på komjölk från granngården Kullsgärde och är KRAV-certifierade. 

3. Gavie´s Gårdar – syrade grönsakerlänk till annan webbplats

Eivor Gavie´s syrade grönsaker värnar om det småskaliga mathantverket och tillverkar allt för hand, hemma på gården. Råvarorna kommer från halländska ekologiska & KRAV-certifierade odlingar. Med stor passion utvecklar Eivor ständigt nya spännande delikatesser och smakkombinationer. 

4. Sörby retreatcenter - mat, boende, retreatlänk till annan webbplats

En fantastisk upplevelse hos oss är att göra sin egen pizza på surdeg som ger underbara smaker när den bakas ute i lerugn på på lokala och ekologiska grönsaker, äta en god vegetarisk middag, ta en bastu, övernatta, vara med på yoga, meditation eller retreat. ”Knacka på öppet” under vår, sommar, höst, förbokning av mat och pizzabak för grupper. Alla söndagar i juli, kafé kl. 15.00 med bluegrassmusik

5. Nackagård - byggnadsvård och boendelänk till annan webbplats

”Det gröna byggalternativet” Kom och upplev byggnadsvård i dess rätta miljö! Nackagård är en gård som flyttades till sin nuvarande plats 1856, gården är belägen naturskönt strax öster om Falkenberg i den lilla byn Sörby. Gården är restaurerad helt med ekologiska byggmaterial. Här bedrivs ett byggföretag med olika verksamheter såsom byggnadsvårdsbutik, snickeri och byggfirma, inriktningen är sunt byggande. Här finns också övernattning dels i en liten stuga med 2 bäddar och en lägenhet med plats för 4. På innergården finns en jätteek som är ca 400 år.

6. Källdalens trädgårdar - gårdsbutiklänk till annan webbplats

Källdalens Trädgårdar finns längst in på en slingrande grusväg, omgiven av skog och hagar. I gårdsbutiken finns säsongens örter och grönsaker samt ett enkelt cafe. På gården odlas Kravcertifierade grönsaker och örter i två växthus samt på friland.

7. Matglädje Halland - matvandringarlänk till annan webbplats

Matvandringar från Hakestad till Källdalens trädgård och tillbaka. Du får uppleva ett vackert kulturlandskap med flera stopp för läckra matsensationer och besök hos matproducenter. Grupper om 20-25 personer bokas efter överenskommelse. 

8. Tångagård - gårdsbutiklänk till annan webbplats

I Tångagård finns en mycket enkel gårdsbutik med grönsaker och potatis från egen odling. På vår ”självplocksruta” ute på åkern erbjuder vi dig att välja ut just dina exemplar av grönsaker, som du vill ha. Där kommer det att finnas bönor, broccoli, blomkål, vitkål, grönkål, gurkor mm. Stor säsongsvariation, grönsakerna blir färdiga vid olika tider. Det är alltid öppet med självbetjäning.

9. Eco Emeraldlänk till annan webbplats

Din oas mitt i stan. Vi erbjuder ansiktsbehandlingar, hudvård och fotvård och har även butik.


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter