Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Vessigebro

Genom Vessigebro slingrar sig Ätran på sin väg mot havet. I det trivsamma samhället och i den vackra, omgivande naturen finns trevliga utflykter för hela familjen. Fiska, bada, golfa, lek och träna. Ät gott och bo bra. Välkommen till Vessigebro.


Fiska i Ätrans Nedre

Ätran är klassiskt laxvatten och i Vessigebro finns fina fiskemöjligheter. Ätrans Nedre fiskevårdsområde sträcker sig från bron i Vessigebro till bron över gamla E6 i Falkenberg, ca 150 m uppströms Hertings kraftstation.

Ullared Flädje Golfklubb

På Flädje möts du av en välskött och naturskön skogs- och hedbana belägen vid Ätrans vackra dalgång, en naturupplevelse utöver det vanliga.

Ekholmen Pensionat & Restaurang

Vessigebro ligger vackert bland åkrar och ängar och Ätrans blå vatten flyter igenom här på sin väg mot havet. Pensionat Ekholmen ligger mitt i samhället och här kan du få en stunds skön avkoppling..

Gurkbänken

På Gurkbänken kan barn och även vuxna få utlopp för spring i benen. Här går det att leka, spela boll och följa vattnets porlande väg till dammen. Utforska konstverken och växterna i parken.

Vessigebrobadet

Under sommaren kan du bada i Vessigebrobadets tempererade utomhuspooler.

Sjönevads marknad

I Sjönevad ordnas det marknad under en helg i augusti varje år. Det är en klassisk marknad med marknadsstånd, serveringar och tivoli. Tillsammans med den vackra omgivande naturen blir detta en trevlig utflykt för hela familjen.

Sörby Kulturstig

Det ensamma trädet är ett vackert blickfång där det står högst uppe på kullen i Sörby. Ta en promenad i historiens spår i vacker natur.

Sörbys

Här omfamnas du av vacker natur och kan umgås och koppla av i en rofylld miljö. Här finns fina vandringsleder och en avkopplande trädgård.

Vessigebros motionsspår

Spåret i Vessigebro är sannerligen naturskönt och går uppe på höjden med fin utsikt över kyrkan. Perfekt för en promenad eller löprunda. Hallandsleden passerar förbi och här finns också en trevlig lägerplats och vindskydd.

Sjönevadssjön

För dig som gillar strandkänslan även vid insjöbad är Sjönevad perfekt. Badplatsen är särskilt omtyckt av barnen för sandstranden och att vattnet inte djupar alltför snabbt.

Maltkölnan i Åhs

På en höjd i Vessigebro med slående vacker utsikt ligger en välbevarad maltkölna. Du kanske inte vet vad en maltkölna är för något? Det är inte så konstigt, det finns inte så många kvar. I det gamla bondesamhället tillverkade en sitt öl själv och till det behövdes det malt. Den röktes och torkades här i maltkölnan.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter