Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Vem bor på Vallarna?

Gör en trevlig utflykt till Vallarnas mini-zoo. Här, mitt i det härliga friluftsområdet, lever får, getter, olika slags fåglar och grisar. Kom så säger vi hej till djuren!


En liten promenad från centrum hittar man Vallarnas Lekpark. En perfekt plats att rasta sommarlovslediga barn med spring i benen. När en känner sig redo för nya små äventyr så är det bara att forstätta ner i skogen bakom lekparken. Då kommer ni snart fram till Vallarnas mini-zoo. En grön, skön oas för både människor och djur.

Mormor håller barnbarn i handen.

I fågelhuset bor en stor och brokig fågelfamilj bestående av kalkoner, tamhöns, nymfparakiter, påfågelduvor och undulater. Myskankorna har ett eget hus strax intill.

I början av juni kläcktes två undulatbebisar. De ligger än så länge bara i boet.

– Det har vi försökt med i flera år men aldrig lyckats förrän nu, berättar Malena Jensen som är djurskötare på Falkenbergs kommun. Det kläcktes en hönskyckling här idag också. Kycklingen och mamman har en egen bur några dagar innan den få komma ut till de andra, fortsätter Malena.

2 underlater i hand.

De ståtliga kalkonerna Håkan och Emma poserar gärna inför kameran. De är sällskapliga, nyfikna och väldigt sugna på mat.

– Alla fåglar trivs bra ihop. Bara Emma är lite grinig och kan vara sur och springa efter dom andra då och då, berättar Malena.

Kalkonen Håkan.

Man vet aldrig när det dyker upp små nykomlingar på Vallarna.

– Tre lammungar föddes i maj, Maj-Lena, Malena och Jesper. Två tackor går i väntans tider, så snart skuttar det runt fler lamm i hagen, säger Malena. Som jag misstänker har fått ge namn åt ett av lammen.

Här strövar också ett gäng pigga afrikanska dvärggetter som gärna klättrar runt på stockar och stenar.

Tips: Tycker du djuren är långt bort i hagen? Det går en stig runt om så följ den så kan du komma närmare.

Get.

I en hage en bit bortanför friluftsteatern ligger linderödsgrisarna Sunna och Frigga och vilar i skuggan. De kommer dock glatt fram och hälsar, kanske det vankas mat?

– Tänk på att inte mata grisarna med någonting, de mår inte väl av det som folk kan stoppa till dem, uppmanar Malena.

Grisarna och även de andra djuren ska såklart bara äta det som djurskötarna utfodrar dem med.

Grisarna på Vallarna.

Djuren är här året runt och går in och ut som dom vill i sina fina hus. Fåren och getterna delar hus och matplats men kan inte komma över till varandra. Vi får också reda på att det finns planer på ett kaninhus. Så kanske till våren att det skuttar runt fler djur på Vallarnas mini-zoo.

Får.

Intill ligger äventyrsbanan som utmanar balansen för både stora och små. Ta gärna med picknicken och njut av skuggans sköna svalka under träden.

Äventyrsparken.

Slå sen följe med Ätran och promenera på Doktorspromenaden tillbaka till stan. Njut av vackra vyer, fågelkvitter och andra nyfikna djur som bor i friluftsområdet.

Ekorre.

Hitta hit

  1. Läroverksgatan, Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter