Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Vallarnas Friluftsteater

I Falkenberg finns en av Sveriges vackraste och mest välbesökta friluftsteatrar, belägen på bekvämt promenadavstånd från centrum.


Över 20 år av skrattfest i Falkenberg

Vallarnas Friluftsteaters historia börjar med Stefan & Krister, en folkkär duo som åkte Sverige runt med sin populära sommarbuskis. Deras managementbolag 2Entertain ville skapa en mer fast scen för dem där de kunde spela lustspel. Producenten Bosse Andersson på 2Entertain hittade en dag 1995 en lämplig plats i Falkenberg att bygga scenen på. Falkenbergs kommun och andra intressenter stöttade projektet, och sommaren efter spelades den första sommarfarsen på en provisorisk scen.

Traditionen fortsätter

Sommarfars på Vallarna är sedan dess ett känt begrepp och även om Stefan och Krister inte längre är delaktiga i uppsättningarna så rullar sommarfarsen på med nya manus, regissörer och skådespelare. Ca 60 000 besöker föreställningen varje år. Föreställningarna brukar sändas i tv året efter så kanske har du sett en skymt av denna fina teater även om du inte varit i Falkenberg. Promenerar du längs doktorpromenaden går du rakt igenom teaterområdet.

Allsång

Det här är även platsen för populära Allsång på Vallarna. Varje sommar kan du njuta av ett gäng härliga allsångskvällar med kända gästartister och lokala förmågor. Sedan starten 1996 har evenemanget haft över en kvarts miljon besökare.

hitta hit

  1. Läroverksgatan, Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter