Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Vallarna

Bara en kort promenad från centrum hittar du denna oas. Här finns något för alla. Barn och föräldrar håller till vid lekparken, ungdomarna föredrar skateparken, den aktive gillar löpspåret och utegymmet. Fiskaren vadar ut i Ätran. Och precis alla blir hänförda av den vackra Doktorspromenaden.


Vallarnas Lekpark

Ett riktigt paradis för alla leksugna barn. Nu med massa härliga nya lekmoduler! Om du inte vill klättra, gunga eller eller testa på den långa linbanan, kan du njuta av solen och naturen vid någon av sittplatserna under björkarna. Glöm inte kaffekorgen.

Mini-zoo & Äventyrsbana

Efter en stund på Vallarnas Lekpark är du redo för nya äventyr. Följ stigen in i skogen bakom lekparken och säg hej till getter, får och olika fåglar. Här finns också en klurig hinderbana där du kan balansera på stockar.

Käpphästbanan

Nu finns ännu mer lek på Vallarna. Käpphästbanan hittar du nere vid mini-zoo och den är alltid öppen. Bygg din egen bana med hinder på din egen nivå. Låne-käppisar finns mellan kl. 8-15 men ta gärna med dig en egen käpphäst. Det går såklart också bra att hoppa utan!

Pumptrackbanan

Susa runt på dina hjul, allt som rullar och inte har motor är tillåtet - cykel, kickbike, inlines, skateboard. Alla åldrar är lika välkomna. Glöm inte cykelhjälmen.

Doktorspromenaden

Bara ett stenkast från stadens liv och myller finns detta natursköna promenadstråk. Här kan du njuta av vackra scenerier utmed det ömsom lugna ömsom forsande vattnet.

Falkenberg DiscGolf Park

Ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en kul aktivitet mitt i Vallarnas vackra friluftsområde. Discgolf kan alla spela, det enda som behövs är en frisbee.

Vallarnas Skatepark

I skateparken vid Vallarna kan du öva åkning och trix med både skatebord och kickbike. En riktigt skön och aktiv hang-out för alla som gillar att åka bräda.

Vallarnas Parkourpark

Över, under, hoppa, klättra... I en parkourpark finns inga regler. Du tar dig genom banan på ditt eget sätt och efter dina förutsättningar.

Vallarnas Friluftsområde

Vallarna är en vacker och levande park med massor av aktiviteter. Ta den korta promenaden från centrum över Tullbron så kommer du till naturområdet som är hela 270 000 m² stort.

Vallarnas utegym

Vallarnas utegym är byggt i trä och stål och här kan du t.ex. lyfta stockar, göra sit-ups eller övningar med din egen kroppsvikt som motstånd. Här finns alla grundläggande funktioner som krävs för att träna och hålla kroppen i god form. Här kan du träna året om helt gratis. 

Vallarnas Motionsspår

Ett naturskönt motionsspår på 2,2 kilometer. Spåret är uppyst på morgonen mellan kl 6.00-8.00 och på kvällen från att det blir mörkt fram till kl 22.00. Du kan stanna till vid Vallarnas utegym för ännu mer träning.

Vallarnas Friluftsteater

I Falkenberg finns en av Sveriges vackraste och mest välbesökta friluftsteatrar, belägen på bekvämt promenadavstånd från centrum.

Falkenbergs Laxfiske

Falkenbergs laxfiske erbjuder ett spännande vildlax- och öringsfiske. Genom naturvårdande insatser har laxen i Ätran bevarats och är idag det i särklass starkaste beståndet av atlantisk vildlax i Sverige. Så kom och pröva på utmaningen i Ätrans forsande vatten, från stadens utbud har du bara en kort promenad till din nästa fiskeupplevelse.

Vallarnas Minigolf

I Vallarnas Friluftsområde finns en helt ny äventyrsgolfbana och ett smarrigt glasscafé. Utmana varandra i en spännande omgång på banans tolv hål.

Boulecenter

Nu har du som gillar boule kommit till rätta stället. I vackra omgivningar vid Vallarnas Friluftsområde spelas det boule året runt. Välkommen in i gemenskapen.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter