Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Ullared

Vid den slingrande Högvadsån och mellan kulliga skogstoppar ligger Ullared. Cirka 5 miljoner upptäcker Ullared med kundvagnen men det går precis lika bra med kanoten, cykeln eller bilen. Utanför varuhuset finns mängder med aktiviteter och smultronställen som väntar på dig.


Gekås Ullared

I Falkenbergs inland ligger Sveriges största besöksmål. 4,8 miljoner besökare kommer hit varje år och det är inte så konstigt. Ett besök i Ullared är mer än bara shopping - det är en upplevelse!

Gekåsbyn

Vill du bo riktigt nära shoppingparadiset kommer du garanterat hitta något som passar just dig. Gekåsbyn erbjuder hotell, stugby, motell, camping och ställplatser.

Floastad

Om du vill ha picknick med hisnande utsikt utan att behöva bära fikakorgen allt för långt är Floastad ett perfekt utlyktsmål. Kom hit på hösten när landskapet lyser i olika färger eller på våren när blåsipporna blommar.

Sumpafallen

Här kan du ströva utmed forsen, eller i det vackra skogslandskapet. Naturreservatet är ett mycket populärt utflyktsmål. Det finns gott om picknickbord, så slå dig ner och njut av naturen.

Trollgrottan i Gnipeberg

Någonstans djupt inne i grottan finns trollens skatt gömd. Även om du inte går på skattjakt i de smala, mörka gångarna så är den långa grottan en garanterat spännande upplevelse.

Höghöjdsbanan Ullared

Här väntar ett hissnande äventyr för hela familjen i form av linbanor, nät, tunnlar, klätterväggar och lianer, allt placerat högt uppe bland träden. Anta utmaningen och häng med upp.

Musasjö

Efter en lång dag inne på Gekås Ullared är det skönt att ta ett svalkande dopp. Musajön och dess omgivandande vackra natur ligger bara ett stenkast från varuhuset.

Åkulla Bokskogar

Har du en gång varit i Åkulla kommer du vilja komma tillbaka. Det är ett härligt område för friluftsliv och här finns mycket att utforska.

Ullared Flädje Golfklubb

På Flädje möts du av en välskött och naturskön skogs- och hedbana belägen vid Ätrans vackra dalgång, en naturupplevelse utöver det vanliga.

Fiska i Högvadsån

I Högvadsån får du bra variation på fisket. Här finns lax, öring, gädda, abborre och flera andra arter.

Hallands vackraste väg

Att färdas på den här vägen är en naturupplevelse. Ta med fikakorgen och stanna till vid något av alla picknickställen som finns utmed vägen.

Paddla i Högvadsån

I Älvsered, endast en mil norr om Ullared, kan du paddla i mysiga Högvadsån. Hos Högvads Kanot & Fiskeäventyr kan du hyra kanot och kajak. Fiskar gör du gratis.

Ullareds Slalombacke

När vintern kommer till Ullared startar liften vid slalombacken som ligger precis vid campingen. Här kan du hyra skidor, grilla och fika i värmestugan.

Cykla Ätranbaneleden

Ätranbaneleden är en lättcyklad led som sträcker sig mellan Ullared och Fegen och passar hela familjen. Den följer de gamla banvallarna och utmed leden lär du dig mer om områdets natur, kultur och historia.

Cykla Pyttebaneleden

Vill du ge dig ut på cykeltur men inte vill ta dig längs trafikerade vägar är Pyttebaneleden ett bra tips. Den följer den gamla banvallen mellan Ullared och Älvsered. Cykelleden går genom vacker natur med växlande skog, ängar och hagar. Till stor del har den följe med den brusande Högvadsån.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter