Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Slöinge

I de bördiga trakterna runt Suseån har människor alltid trivts. Med sitt läge mellan hav och skog, inramat av åkrar och ängar tas Slöinge lätt för en slumrande landsbygd. Men under den idylliska ytan sjuder en entreprenörsanda som håller samhället levande.


Gudmundsgården

Här hittar du glada grisar och gediget mathantverk. På gården görs allt för hand utan onödiga tillsatser. I gårdsbutiken dignar det av smarriga korvar, goda charketurier och högkvalitativt kött.

Solhaga Stenugnsbageri

I hjärtat av Slöinge hittar du ett prisbelönt hantverksbageri och trädgårdscafé. Här bakas surdegsbröd och söta bakverk. De goda smörgåsarna är fyllda av lokala delikatesser.

SIA Glass

På SIA Glass i Slöinge används bara råvaror av högsta kvalitet och givetvis görs glassen av äkta grädde. Här kan du shoppa glass och slå dig ner i glasscafét och komponera ihop din egen favoritstrut.

Berte Museum

Nostalgimuseum med en föremålsrikedom utöver det vanliga. Här finns det mesta från landsbygden, gamla miljöer, lanthandel och bruksföremål.

Slöinge Kafferosteri

Från det gamla hotellet i Slöinge sprider sig den behagliga doften av nymalet kaffe. Här hittar du ett av Sveriges nyaste kafferosterier. Njut av en kopp riktigt kaffe med gott samvete.

Äppelgården

Här fikar du under trädkronorna på hembakad äppelkaka med vaniljsås och äppelmust pressad av gårdens frukter. Du kan också hyra gårdens fina lägenhet och stanna över natten.

Nyhagasjön

Ta med hela familjen till denna härliga badplats. Här finns stor badbrygga, hopptorn, strand och gott om bord och bänkar.

Mostorps Gård

Mostorp är en lantlig idyll och gården har hela kedjan från jord till bord. I gårdsbutiken kan du handla prisbelönt kött och charketurier.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter