Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Nytt på Skrea Strand

Skrea strand är en av Falkenbergs mest populära och välbesökta platser där du får uppleva det bästa med svensk sommar. Varm sand, salta dopp, svalkande glass och roliga aktiviteter. Mycket har rustats upp och utvecklats det senaste året och vi är glada över att få välkomna dig till nya kvarteret Strandbaden!


Om området

Allmänna platser
Inför 2022 finns nya gång- och cykelvägar, fler parkeringar och nya toaletter. Strandpromenaden är breddad och torgyta vid bryggan har tagit form. Allmänna platser och grönområden har fräschats upp och det finns ny belysning och ett nytt konstverk bredvid Glasshuset – ett lekfullt verk som hämtat inspiration från havet och dess fantastiska varelser.

Tillgänglighet på stranden
Nedfarten vid Ocean Hotel har blivit tillgänglighetsanpassat så att personer med fysiska funktionsvariationer lättare ska kunna ta sig ner till vattnet. Badet ligger centralt och i anslutning till flera parkeringsplatser för rörelsehindrade. På sanden ligger strandmattor som går fram till vattnet och två olika badrullstolar finns att låna gratis. Dessutom kan du exempelvis lättare ta med barnvagn och skrindor på stranden tack vare mattorna. Badbryggan utanför Falkenberg Strandbad har även en ramp.

Nya parkeringar
En strålande dag i juli har inte parkeringarna alltid räckt till, och därför har vi byggt 122 nya parkeringsplatser. Totalt finns det 330 sommarparkeringsplatser att välja och vraka bland i kvarteret Strandbaden. Att parkera längs Skrea strand är gratis, men vårt bästa tips är att ta cykeln till stranden i sommar. Förutom att du slipper leta parkering så hamnar du även på första parkett till stranden. Bra va? Det finns nya cykelvägar och cykelparkeringar för både cyklar och lådcyklar. För att dämpa hastigheten och öka trafiksäkerheten i området kommer det under sommaren ligga fartdämpare längs Klittervägen.

För dig som reser med husbil har vi extra goda nyheter. Nu finns det en ställplats i närheten av stranden. Du hittar den längst in på Västerhavsägen, mot småbåtshamnen. Öppen för husbilar kvällstid och morgon, övrig tid är parkering till för badgäster.

Hundbad
15 maj–15 september är din fyrbenta familjemedlem välkommen på stranden inom hundbadzonen. Du hittar hundbadzonen i den södra änden av Skrea strand. Kom ihåg att hunden måste vara kopplad inom denna zon, men förutom det är det fritt fram att njuta av stranden och ett svalkande dopp i havet.

Gröna sköna planteringar
Nu grönskar det på Skrea. En helt ny trädallé planteras längs med Havsbadsallén, vägen som leder fram till Falkenberg Strandbad. För att gynna pollinerare ska det bli en färgsprakande blomsteräng i färgerna vitt, gult, rosa och orange under träden. En smart användning av dagvattnet gör att vi kan använda det till att bevattna träd och planteringar.

Planteringarna i kvarteret Strandbaden kommer att stå tomma den här sommaren. I stället täcks de med ett lager av tång som är en del i arbetet med att skapa hållbara offentliga planteringar.

Ren kärlek till Falkenberg
Vi städar stränderna varje dag under badsäsongen. Hjälp oss gärna med att alltid ta med ditt skräp till närmsta soptunna, så blir stranden en åh så mycket trevligare plats att hänga på. I år har vi också nya anpassade sopkärl för pizzakartonger.

Så här sköter vi stränderna
I Falkenberg börjar den officiella badsäsongen den 21 juni, men arbetet med att iordningställa stränderna så de är precis så fina och välkomnande som vi vill ha dem, börjar långt innan.

Under vintern har det lagts tång i klitterna, för att stärka och motverka att sanden driver bort. Därför vore det toppen att du som besökare hjälper oss och inte springer i klitterna. På sommaren hålls passagerna fria så det inte ligger sand på spängerna, livräddningsutrustning ses över och stegar och trappor hålls rena från havstulpaner och alger. Till hösten kommer det även finnas fungerande belysning på bryggan.

Hitta hit

  1. Skrea Strand, Falkenberg


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter