Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Glommen

Inramat av öppet hav och vackra solnedgångar ligger Glommen, en oexploaterad pärla. Här hittar du den lilla fiskehamnen, det gemytliga samhället och ett liv långt från högfärd och stress.


Glommens Fiskekrog

En liten bit av Karibien finns i Glommen. Här lagas det mat med hjärta för svenska råvaror och med karibisk touch. Skön utebar och konserter i solnedgången skapar ljuva sommarminnen.

Morups Tånge

Morups Tånge är ett vackert och djurrikt naturreservat söder om Glommen. Hit kommer både fåglar och människor för att rasta och njuta av naturen. Slå dig ned och betrakta havslivet från första parkett. Glöm inte kikaren!

Cykla Fyrleden

Trampar du dig fram längs Kattegattleden och vill komma ännu närmare havet? Mellan Olofsbo och Glommen går den alternativa sträckningen Fyrleden som du då kan styra in på. Här väntar flera fina platser väl värda ett stopp.

Fyr- & Fiskemuseum

Välkommen till ett litet, men kanske Sveriges finaste, Fyr- & Fiskemuseum. Här får du lära dig om Morups Tånge fyr och dess spännande historia men även om fisket i Glommen.

Glommens Småbåtshamn

Fyren på Morups Tånge syns på långt håll och visar vägen till Glommen. Här är du välkommen att övernatta i gästhamnen eller bara ta en skön promenad bland bryggor och båtar.

Glommens strand

Precis norr om Glommens samhälle finns en lång härlig sandstrand med låga sanddyner.

Digesgård

Norr om den fina sandstranden i Glommen ligger Digesgård naturreservat. På de öppna strandängaran trivs både fåglar och växter.

Glumstenen

Längst ute på udden tronar den stora stenen som varit landmärke i alla tider och som gett Glommen sitt namn.

Söndre Gårds Haväng

Bara 200 meter från havet och Morups Tånge Fyr kan du sova gott i en gammal gård med anor från 1700-talet. Njut av unikt fågelliv, långa sandstränder och prisade matupplevelser.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter