Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Gamla stan

En promenad över kullerstensgatorna i Gamla stan är ett måste när du är i Falkenberg. Charmig som få har den fått bevara sina sneda och vinda trähus, sin medeltida kyrka, det väldoftande rosariet och sädesmagasinet som inrymmer RIAN Designmuseum. Välkommen till stadens hjärta.


Stadens nycklar

Lär dig mer om Falkenbergs historia! Gå på tur genom Gamla stan med Stadens nycklar i din hand så hittar du till skyltarna som berättar om byggnader och platser

Tullbron

Över Ätran tornar Sveriges vackraste stenbro upp sig och står där tryggt, oavsett vattennivå och virvlande strömmar. Ta en promenad på Falkenbergs mest kända byggnadsverk.

Laurentiiparken med Gåsatorget

Mitt i Gamla stan finns en grön, skön plats med träd och planteringar. Slå dig ner i Rosariet och njut av de vackra och väldoftande rosorna.

RIAN

Upplev nyskapande design och folkkär formgivning, nationell och internationell design. I museets tillfälliga utställningar visas allt från industridesign till konsthantverk. Läs mer här .

S:t Laurentii Kyrka

S:t Laurentii kyrka är Falkenbergs äldsta byggnad och har en spännande historia in i vår egen tid. Det är en mycket populär kyrka för dop och vigslar.

Falkenbergs Hembygdsmuseum

I ett av Gamla stans välbevarade hus finns Falkenbergs hembygdsmuseum som skildrar Falkenbergs historia från forntid till tidigt 1900-tal.

Borgen Falkenberg

Falkenberg är idag en lugn och mysig stad men så har det inte alltid varit. Krig, anfall och bränder har drabbat staden. Ruinerna efter borgen Falkenberg vittnar om en spännande historia.

Hindströmsgården

Hindströmsgården är innerstadens äldsta trähus och är bevarat som museum. Bostadshuset byggdes troligen på 1700-talet och har klarat sig ifrån alla stadsbränder som härjat i Falkenberg sedan dess.

Badhusparken

Sitt och njut av blomsterprakten och lyssna på vattenspelet från fontänen Ätran. Parken har 60 träd och buskar samt 100 perenner av olika slag - här blomstrar det året om.

Gustaf Bratt

Många är de Falkenbergare och besökare som har roat sig på nöjespalatset Gustaf Bratt genom åren. Men när huset byggdes 1861 förvarades spannmål här i väntan på export till utlandet.

Falkmanska Huset

Falkmanska är, tillsammans med Värdshuset Hwitan (Storgatan 24), Falkenbergs äldsta hus. Det gamla gästgiveriet byggdes av Sören Sörensson, sedermera borgmästare, vars son Hans Falkman har givit byggnaden dess namn, Falkmanska.

Sjöbergs Laxrökargård

Här arbetade man i nästan hundra år med att röka fisk och kött. Om du går riktigt nära den gamla träfasaden kan du känna lukten som fortfarande sitter kvar i väggarna.

Falkenbergs Varmbadhus

Det gamla varmbadhuset i Falkenberg är nu kulturskola men den vackra exteriören är densamma som när huset byggdes på 1910-talet.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter