Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Paddla i Fegen

Fegen är ett populärt besöksmål för paddlare. Här kan du njuta av lugn och stillhet i ett vackert landskap. Stanna till vid en lägerplats, bada och fiska och var ett med naturen.


Fegensjön - stor och vacker

Att stilla glida ut med kanoten från stranden ger en härlig känsla av frihet. Kanske vill du paddla i flera dagar eller så nöjer du dig med en dagstur. Sjön är stor och djup och känd för den sällsynta vårlekande siklöjan. Gädda, abborre, gös, lake och ål nappar också här.

Du kan få se älg och rådjur bland snåren och fiskljuse och storlom nere vid vattenbrynet eller över sjön. Ungefär mitt i sjöns nedre del möts de tre landskapen Halland, Småland och Västergötland.

Lägerplatser

Det finns många lägerplatser längs Fegensjöns, Kalvsjöns, Ätrans och Lillåns stränder som ger dig möjlighet till avkoppling och vila. Här kan du tälta och kanske grilla kvällens måltid. För att övernatta på lägerplatserna krävs det lägerkuponger. Se information om regler och lägerkuponger på visitfegen.selänk till annan webbplats. En stor del av Fegensjön är klassat som naturreservat så var uppmärksam på skyltar som förbjuder landstigning på vissa stränder. 

Hyr kanot, rodd-, eller motorbåt

Här kan du hyra kanot eller kajak samt roddbåtar med eller utan motor. Här kan du även köpa fiskekort.


Hitta hit

  1. Uhlabovägen 1, Fegen


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter