Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fegen

I fantastiska Fegen möts landskapen Halland, Småland och Västergötland. Det är ett mycket populärt friluftsområde med sitt rika fågelliv och omväxlande landskap.


Fiska i Fegensjön

Fegensjön bjuder på utmanade fiske för sportfiskaren. Sjön består av flera smala fjärdar, grunda vikar och stora djup. Med 17 olika fiskarter får du variation på fisket, allt från gös till storgädda nappar på kroken.

Turistinformationen i Fegen

Sommartid kan du besöka turistinformationen i Fegen. Här får du tips på fantastiska naturupplevelser, bekväma boenden och smarriga matställen.

Fegens Naturreservat

Det vackra sjölandskapet ligger som en pärla i Falkenbergs inland. Naturreservatet Fegen är en del av ett större naturvårdsområde som delas av tre län.

Bada i Fegensjön

Fegensjön är stor, djup och sagolikt vacker. Bada gör du bäst i Linjevik. Här finns strand, brygga, bord och gungor.

Paddla i Fegen

Fegen är ett populärt besöksmål för paddlare. Här du njuta av lugn och stillhet i ett vackert landskap. Stanna till vid en lägerplats, bada och fiska och var ett med naturen.

Naturstigen Solviken

Här går du över bärrika myrar och genom skogar med krokiga tallar. På vägen passerar du Fegens kapell där du har en vidunderlig utsikt över sjön.

Fegens Gårdscamping

I Fegen vill man stanna flera dagar för att utforska den vackra naturen och friluftslivet som finns här. Bo kan du göra på Fegenkioskens gårdscamping.

Fegens Vandrarhem

Bo precis vid Fegenssjöns blå vatten. Njut av en storslagen utsikt, grilla på altanen, ta ett dopp, paddla eller fiska. Fegens Vandrarhem är prisvärt och ligger i en fantastisk miljö.