Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Smultronställen

Leta runt sjöar, längs kusten, utmed Ätrans vindlande väg genom berg och skogar, och du ska snart finna något av Falkenbergs alla smultronställen. Väl framme möts du av något andlöst vackert, rofullt eller oväntat spännande. Det bästa med dessa smultron är att de finns året om.


Morups Tånge

Morups Tånge är ett vackert och djurrikt naturreservat söder om Glommen. Hit kommer både fåglar och människor för att rasta och njuta av naturen. Slå dig ned och betrakta havslivet från första parkett. Glöm inte kikaren!

Sumpafallen

Här kan du ströva utmed forsen, eller i det vackra skogslandskapet. Naturreservatet är ett mycket populärt utflyktsmål. Det finns gott om picknickbord, så slå dig ner och njut av naturen.

Grimsholmen

Utmed den vackra kustvägen söder om Falkenberg är Grimsholmen ett givet stopp. Här kan du ströva fritt i naturen, vila på klipporna eller bada i vikarna.

Smörkullen

Att bestiga Smörkullen är spännande för både stor och liten. När du står på toppen så är du 52 meter över havet och har en magnifik utsikt över Falkenberg.

Yngeredsforsen

Döda fallet är ett fascinerande utflyktsmål. Mitt i den vackra naturen finns det massor att upptäcka och lära om Ätran och dess kraftverkshistoria.

Ljungsjön

Ljungsjön är ett riktigt smultronställe med sin härliga badplats och sina fina grillmöjligheter.

Vallarnas Friluftsområde

Vallarna är en vacker och levande park med massor av aktiviteter. Ta den korta promenaden från centrum över Tullbron så kommer du till naturområdet som är hela 270 000 m² stort.

Ätraforsdammen

Ta med dig matsäck för hela dagen. Här finns härliga gröna ytor att både sola och leka på.

Skomakarhamnen

Skomakarhamnen är en fridfull plats med en gammal stenpir som sträcker sig ut i vattnet. Här är ett riktigt bra krabbfiskarställe. En badstrand med toalett och parkering finns strax norr om piren.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter