Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Ullarp

Ullarp en perfekt plats när du vill göra en liten och enkel utflykt i naturen. Ta en kort promenad och fika bland mäktiga ekar och vacker fågelsång.


Välkommen

Parkeringsplatsen ligger precis utmed kustvägen mellan Falkenberg och Halmstad. Här har du också picknickbordet. Men ta hellre med dig fikakorgen, vandra längs den vackra fägatan och sätt dig på de kullfallna träden lite längre ner i reservatet. Det här är en ljus, öppen plats, vackert inramade av stora ekar. Området användes förr som betes- och ängsmark och ängens slås fortfarande för att bevara mångfalden av växter som annars skulle konkurreras ut av högväxta gräs och örter.

Ta en promenad

Det går en markerad vandringsled på drygt en kilometer genom skogen. Du kommer tillbaka till den öppna platsen och går sedan stigen tillbaka till parkeringen igen.

Vitsippor och fågelsång

Besök gärna Ullarp på våren när marken under ekjättarna täcks av en matta med vitsippor. I vårens livliga småfågelkör hörs svarthätta, trädgårdssångare och näktergal. Här blommar grönvit nattviol, gökärt och ängsvädd och på de gamla ekarna växer ovanliga lavar.


Hitta hit

  1. Koordinater: 56.830552, 12.634793


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter