Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Suseån-Hult

Strosa bland träden och slå dig ned vid Susåns ringlande forsar. Och antagligen kommer du ha denna fridfulla plats helt för dig själv.

läs mer

  1. Suseån-Hultlänk till annan webbplats

Välkommen

Naturreservatet Suseån-Hult är en perfekt utflykt för dig som vill komma nära naturen på ett enkelt sätt. Vid parkeringen går du genom grinden och en kort bit fram till de ståtliga ekarna. Det finns ingen markerad led men du tar dig enkelt fram i reservatet. Barnvagnen får dock stanna i bilen.

Gå på upptäcksfärd

För barn med spring i benen finns här branter att bestiga och nedfallna träd att klättra över. Men se upp för komockorna, här håller djuren landskapet öppet. Följ sluttningen ner mot den brusande Suseån, promenera en bit utmed ån och ät matsäcken här. Ta gärna med en picknickfilt för här finns inga bord eller bänkar. 

Djur & natur

Suseån är en av landets mest intressanta åar med dess rika växt- och djurliv. I det strömmande vattnet trivs fisk som lax och havsöring och fåglar som strömstare, forsärla och kungsfiskare. Markerna består av en lummig ekhagmark med en rik moss- och lavflora. Här växer också den ståtliga ormbunken safsa.

 

Hitta hit

  1. Koordinater: 56.869289, 12.755500


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter