Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Steningekusten

Letar du efter magiska solnedgångar har du kommit rätt. Välj ut en egen klippa och slå dig ner på första parkett. Slå följe med havet och ströva över klippor, strandängar och ljunghedar.


Njut av havet

Steningekustens naturreservat sträcker ut sig mellan Stensjöstrand och Steninge och ligger både i Falkenbergs och Halmstads kommuner. Här kan du ta en långpromenad i den karga men vackra naturen. I den norra delen av reservatet finns en bred grusväg där även barnvagnar och rullstolar kan ta sig fram. Här finns även en liten båthamn.

Längs kusten finns såväl klippor att klättra upp på som sandstränder att bada vid. Du hittar enkelt en egen plats för sommarens härligaste picknick.

Gammalt stenbrott

I trakterna runt Steninge bröst rikligt med sten från 1800-talets slut och fram till första världskriget. Stenen användes som gatusten. Området har under lång tid nyttjats som betesmark. Idag kan du se islandshästar i den norra delen av reservatat medan fåren håller till i södra.

Djurliv

Vill du titta på fåglar ska du ta dig till norra delen och rikta kikaren mor Fågelholmarna. Det är ett fågelskyddsområde där sjöfågel som ejder, fiskmås, gråtrut och havstrut häckar. Bland klippor och stenar trivs också fem av Sveriges sex fridlysta kräldjursarter: hasselsnok, huggorm, snok, kopparödla och skogsödla.

Hitta hit

  1. Koordinaterlänk till annan webbplats

Text under kartan

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter