Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Morups Tånge

Morups Tånge är ett vackert och djurrikt naturreservat söder om Glommen. Hit kommer både fåglar och människor för att rasta och njuta av naturen. Slå dig ned och betrakta havslivet från första parkett. Glöm inte kikaren!Välkommen

Kringliga småvägar leder dig ner till Morups Tånge. Den ståtliga fyren syns på långt håll. Innan du kommer fram till parkeringen får du stanna till och öppna grinden, här strövar nämligen hästar och kor fritt på strandängarna för att hålla lanskapet öppet. Naturreservatet är en av Sveriges finaste fågellokaler. Det är en viktig rastplats för de flesta av landets vadare och ca 280 arter har noterats här.

Havet fascinerar

Morups Tånge är ett härligt utflyktsmål året om där du kan strosa runt fyren och över dynhedarna. Skyltar berättar när du inte får störa fågellivet. Sommartid kan njuta av solens glitter i vattnet och vackra solnedgångar. På vintern kan du uppleva naturens skådespel ackompanjerat av salta vindar och doften av tång.

Om fyren

Fyren på Morups Tånge byggdes 1841 och är 27 meter hög. På 30-talet moderniserades den med elektricitet. Fyren sprider än idag sitt ljus över Kattegatt men har varit obemannad sedan 1962. Om du besöker reservatet under Internationella fyrdagen i augusti har du möjlighet att gå upp i fyren och njuta av utsikten över hav och land. Den brukar också öppnas upp för besök vid ett par tillfällen under sommaren. Du kan följa fyrens liv på twitter och instagram på @TngeFyrlänk till annan webbplats


hitta hit

  1. Morups Tånge, Glommen

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter