Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Grimsholmen

Utmed den vackra kustvägen söder om Falkenberg är Grimsholmen ett givet stopp. Här kan du ströva fritt i naturen, vila på klipporna eller bada i vikarna.


Välkommen

Det öppna landskapet vid Grimsholmen består av strandängar, ljunghed, klippor och tallskog. Betande kor och får ser till att det inte växer igen. Här kan du ströva fritt eller promenera på grusvägen ner till havet. Sjöbodar, redskap och en liten hamn vittnar om att det har bedrivits fiske här. Bronsålderslämningar som rösen och stensättningar finns också i området.

Njut av havet

I reservatet finns det gott om klippor men även små sandstränder som är trevliga att bada vid och som är roliga för barnen att upptäcka. Kanske får du en strand helt för dig själv. Vid parkeringen finns det bord och bänkar men ett tips är att ta med picknicken och sätta sig på en av höjderna i reservatet. Då har du en riktigt fin utsikt. Kanske får du syn på Marsten, några kala holmar långt ut i havet.

Naturen

En mängd olika fåglar trivs i reservatet och letar föda i de grunda vikarna söder om udden. Här finns den vanliga strandängsfloran med inslag av några mer sällsynta arter.

hitta hit

  1. Bobergs kustväg, Falkenberg

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter