Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Floastad

Om du vill ha picknick med hisnande utsikt utan att behöva bära fikakorgen allt för långt är Floastad ett perfekt utlyktsmål. Kom hit på hösten när landskapet lyser i olika färger eller på våren när blåsipporna blommar.


Välkommen

Floastad kan vara klurigt att hitta. Följ skyltar mot Sumpafallen, men fortsätt förbi och strax på vänster sida finns skylten du ska hålla utskik efter. Parkera här och gå genom den ljusa och strövvänliga lövskogen. Följ stigen som leder upp på Skrabbabjär som är den högsta toppen (105 meter över havet). Det är inte särskilt långt att gå, så det går bra för mindre barn att följa med.

Vackra vyer

Från toppen har du en magnifik utsikt över Svartrå. Berget sluttar brant nedåt så var försiktig när du går här. Sista biten upp mot toppen går du längs med en gammal stentrappa, se även upp här då det kan vara halt i trappan. Det sägs att berget användes som ättestupa förr i tiden.

Vår och höst

Besök gärna Floastad på hösten för att få se ett färgsprakande landskap från utiktsplatsen. Men på våren, innan lövträden har slagit ut helt, passar också bra. Då tittar nämligen den fridlysta blåsippan upp mellan fjolårslöven. Berggrunden i Floastad har inslag av basisk grönsten vilket gör att kärlkrävande växter som till exempel blåsippor och svart trolldruva trivs här.

Hitta hit

  1. Koordinater: 57.10136, 12.66182

Vägbeskrivning: Floastad ligger cirka 5 kilometer sydväst om Ullared, precis norr om naturreservatet Sumpafallen. Sväng av från väg 154 cirka 5 kilometer söder om Ullared mot Sumpafallen. Efter avtagsvägen dit fortsätter du rakt fram och kommer efter 500 meter in i Floastads naturreservat. Du kan parkera vid skylten, på en liten avtagsväg på höger sida om vägen.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter