Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Bergs Naturskog

Det enda som hörs här är bäckarnas porlande, fåglarnas kvittrande och vindens sus i träden. Gör en rofylld vandring genom denna imponerande urskog.Välkommen

Efter färden på grusvägen som leder djupt in i skogen kommer du fram till parkeringen. Här lämnar du civilisationen för en stund. En väl uppmärkt stig på knappt två kilometer finns genom reservatet så känn dig trygg - du kommer inte att gå vilse.

Skogens väsen

Här växer gammal bokskog och barrblandskogar. Den täta skogen är imponerade och här finns enstaka granar som är upp till 40 meter höga. Det har inte bedrivits något skogsbruk här så fallna träd ligger kvar och är täckta av mossa. Naturreservatet är kanske så nära urskog du kan komma i Halland.

Värdefull plats för växter och djur

Här frodas växter och djur som inte trivs i områden med skogsodling. Speciellt hålhäckande fåglar trivs bra och det finns en intressant och värdefull lavflora. Här finns också spår av stormen Gudrun 2005. Den döda veden är nu viktiga livsmiljöer för en mängd arter, men tänk på att det kan vara farligt att vistas vid de stora rotvältorna.

Ta vattentäta skor

Området ligger i en långsträckt sluttning ner mot Ätran. Naturen här är präglad av den höga nederbörden, knappa 1000 millimeter om året. Så ta bra på fötterna eftersom det är blött bitvis och stigen korsar små bäckar på flera ställen.
Planerar du en picknick är det bra att veta att det saknas bord och bänkar.

Hitta hit

  1. Koordinater: 57.072760, 12.789445

Vägbeskrivning: Skyltar finns från väg 153 vid Gällared. Du får köra ett bra stycke på grusväg. Parkering finns.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter