Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Naturreservat

Falkenberg är rik på vacker natur. Här finns sandiga kuster med salta vindar och doften av tång. Men också djupa och trolska skogar som ruvar på hemligheter. Låt dig bli guidad till dessa fantastiska platser på ett enkelt sätt - besök ett naturreservat.


Morups Tånge

Morups Tånge är ett vackert och djurrikt naturreservat söder om Glommen. Hit kommer både fåglar och människor för att rasta och njuta av naturen. Slå dig ned och betrakta havslivet från första parkett. Glöm inte kikaren!

Bergs Naturskog

Det enda som hörs här är bäckarnas porlande, fåglarnas kvittrande och vindens sus i träden. Gör en rofylld vandring genom denna imponerande urskog.

Vesslunda

Naturen i Vesslunda bjuder på många överraskningar. Om du promenerar genom hela reservatet går du utmed sandstränder, på ljungbeväxta klippor och genom tallskog. Vid flera fina utsiktsplatser kan du njuta av havet från första parkett.

Björkekullen

Vill du uppleva en plats som hämtad ur en saga av Astrid Lindgren? Du vet det där klassiska svenska odlingslandskapet. Ett rött torp, en gärdesgård en sommarvarm grusväg, allt omgivet av skir grönska. Då ska du packa kaffekorgen och bege dig till naturreservatet Björkekullen.

Vinberg

I kanten av Vinbergs samhälle finns ett fint naturområde och naturreservat. Det är lätt att ta en promenad här på den breda stigen. Känner du dig lite mer äventyrlig kan du ta dig ner till Vinån som ringlar genom reservatet.

Grimsholmen

Utmed den vackra kustvägen söder om Falkenberg är Grimsholmen ett givet stopp. Här kan du ströva fritt i naturen, vila på klipporna eller bada i vikarna.

Yttra Berg

Här hittar du inte bara vacker natur, Yttra Berg är en plats full av historia. Du finner mängder av spår från svunna tider och de generationer som har brukat jorden i generationer och format landskapet. Ett litet gårdsmuseum berättar om livet på gården.

Smörkullen

Att bestiga Smörkullen är spännande för både stor och liten. När du står på toppen så är du 52 meter över havet och har en magnifik utsikt över Falkenberg.

Ullarp

Ullarp en perfekt plats när du vill göra en liten och enkel utflykt i naturen. Ta en kort promenad och fika bland mäktiga ekar och vacker fågelsång.

Suseån-Hult

Strosa bland träden och slå dig ned vid Susåns ringlande forsar. Och antagligen kommer du ha denna fridfulla plats helt för dig själv.

Floastad

Om du vill ha picknick med hisnande utsikt utan att behöva bära fikakorgen allt för långt är Floastad ett perfekt utlyktsmål. Kom hit på hösten när landskapet lyser i olika färger eller på våren när blåsipporna blommar.

Sumpafallen

Här kan du ströva utmed forsen, eller i det vackra skogslandskapet. Naturreservatet är ett mycket populärt utflyktsmål. Det finns gott om picknickbord, så slå dig ner och njut av naturen.

Bengtesgårds äng

Här växer mäktiga ekar och stora hasselbuskar i den vackra lövskogen. Strosa på stigarna i reservatet och njut av naturen. Barnen tycker det är kul att bestiga "berget" eller klättra upp på jättestenen.

Fegen

Det vackra sjölandskapet ligger som en pärla i Falkenbergs inland. Naturreservatet Fegen är en del av ett större naturvårdsområde som delas av tre län.

Frodeparken

Det är något visst med bokskogar, de är stora och ståtliga. Lövsalar med gröna tak och en mattor av bokskogslöv. Frodeparken i Asige är precis en sådan plats där en kan hämta andan en stund och bara vara.

Digesgård

Norr om den fina sandstranden i Glommen ligger Digesgård naturreservat. På de öppna strandängaran trivs både fåglar och växter.

Steningekusten

Letar du efter magiska solnedgångar har du kommit rätt. Välj ut en egen klippa och slå dig ner på första parkett. Slå följe med havet och ströva över klippor, strandängar och ljunghedar.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter