Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Naturreservat

Falkenberg är rik på vacker natur. Här finns sandiga kuster med salta vindar och doften av tång. Men också djupa och trolska skogar som ruvar på hemligheter. Låt dig bli guidad till dessa fantastiska platser på ett enkelt sätt - besök ett naturreservat.


Vesslunda

Naturen i Vesslunda bjuder på många överraskningar. Om du promenerar genom hela reservatet går du utmed sandstränder, på ljungbeväxta klippor och genom tallskog. Vid flera fina utsiktsplatser kan du njuta av havet från första parkett.

Morups Tånge

Morups Tånge är ett vackert och djurrikt naturreservat söder om Glommen. Hit kommer både fåglar och människor för att rasta och njuta av naturen. Slå dig ned och betrakta havslivet från första parkett. Glöm inte kikaren!

Sumpafallen

Här kan du ströva utmed forsen, eller i det vackra skogslandskapet. Naturreservatet är ett mycket populärt utflyktsmål. Det finns gott om picknickbord, så slå dig ner och njut av naturen.

Smörkullen

Att bestiga Smörkullen är spännande för både stor och liten. När du står på toppen så är du 52 meter över havet och har en magnifik utsikt över Falkenberg.

Digesgård

Norr om den fina sandstranden i Glommen ligger Digesgård naturreservat. På de öppna strandängaran trivs både fåglar och växter.

Fegen

Det vackra sjölandskapet ligger som en pärla i Falkenbergs inland. Naturreservatet Fegen är en del av ett större naturvårdsområde som delas av tre län.

Grimsholmen

Utmed den vackra kustvägen söder om Falkenberg är Grimsholmen ett givet stopp. Här kan du ströva fritt i naturen, vila på klipporna eller bada i vikarna.

Bengtesgårds äng

Här växer mäktiga ekar och stora hasselbuskar i den vackra lövskogen. Strosa på stigarna i reservatet och njut av naturen. Barnen tycker det är kul att bestiga "berget" eller klättra upp på jättestenen.