Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Hallands vackraste väg

Att färdas på den här vägen är en naturupplevelse. Ta med fikakorgen och stanna till vid något av alla picknickställen som finns utmed vägen.Om Hallands vackraste väg

I samband med att Vägverket fyllde 150 år röstades sträckan mellan Askome och Gällared i Falkenbergs inland fram som Hallands vackraste väg. Och här är sannerligen vackert. Vägen följer tätt intill Ätrans vatten och bjuder på fantastiska vyer, på en del ställen går vägen till och med rakt över vattnet.

Den en och en halv mil långa vägen börjar i Askome, här färdas du utmed Ätraforsdammen och vidare genom ett lantligt landskap. Du passerar flera bra picknickställen med bord och bänkar. Yngeredsforsen ingår i Ekomuseum Nedre Ätradalen och är väl värt ett stopp. När du närmar dig Gällared tätnar skogen som ramar in Ätran. Här finns en rik flora och fauna. Till exempel hittar du natt och dag, strandveronika och nattvioler här. 

Det finns ingen avgränsad cykelväg men eftersom vägen är inte så trafikerad fungerar det utmärkt att cykla.

Hitta hit

  1. Koordinater: 57.023311, 12.683738


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter