Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Laxfiske i Ätran

Ätran är Sveriges förnämsta vildlaxälv och flyter mäktig genom Falkenberg på sin väg mot havet. Helt opåverkad från odling finns här idag västkustens bästa laxfiske.


Här köper du fiskekort

Tänk på att ditt fiskekort är personligt. Barn t.o.m 10 år fiskar gratis på målsmans fiskekort (fångst räknas in i målsmans kvot).

När får jag fiska?

Säsong: 1 april – 30 september
Tider: kl. 05:00 – 23:00
Tillsynspersonal finns på plats kl. 07:30 – 09:30 och 17:00 – 19:00

Vilken typ av fiske är tillåtet?

Den nedre delen av Ätran – Garvareforsen – är främst avsedd för flugfiske medan det på den övre sträckan även är tillåtet med spinnfiske och mete med räka. Fiskesträckan är ca 2,5 km lång och går mellan Tullbron och Laxbron. Den är indelad pooler med olika regler. Läs gärna igenom alla regler för laxfiske i Ätran.

Utgå från laxfiskestugan

Laxfiskestugan är ett bra ställe att börja din fisketur på. Här finns parkering, information och gemenskap med andra fiskare. I stugan finns frys, viss redskapsförsäljning och möjlighet till självhushåll. Det finns fina promenadvägar på båda sidor av Ätran.

Du måste registrera din fångst

När du fångat en lax eller havsöring så bege dig till laxfiskestugan. Där ska du mäta, väga och registrera din fångstlänk till annan webbplats. Återutsatt lax ska också registreras, beräkna längd och vikt. Fångst av utvandrande lax (besa) är förbjudet. Du får inte ta upp mer än två laxar eller öringar per dag. Din fångst får du såklart behålla.

Senaste tiden har fynd av puckellax observerats i länet. Puckellaxen är en främmande art i svenska hav och vatten. Om puckellax fiskas upp ska den avlivas direkt och inte släppas tillbaka i vattnet. Alla fynd av puckellax ska rapporteras in till Länsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Priser


vuxen

pensionär

ungdom

Dagkort

120 kr

80 kr

80 kr

Veckokort

500 kr

300 kr

100 kr

Säsongskort

3500 kr

3500 kr

500 kr

Vuxen från 19 år. Ungdomspriser gäller från 11 t.o.m 18 år.

Hitta hit

  1. Halmstadvägen 15, Falkenberg

Vi rekommenderar

Relaterat