Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Pilgrim Halland

Följ den gamla kungsvägen genom Halland och gör en vandring genom både natur och kultur. Leden går i medeltida pilgrimmers fotspår.


Historiska vägar

Varje år vandrar hundratusentals människor längs de gamla pilgrimslederna från norska Nidaros till spanska Santiago de Compostela. Pilgrim Halland har väckt nytt liv i de legendariska leder och vägar som förde medeltida pilgrimer till de halländska kyrkorna och heliga källorna. Leden tar dig till lövskogslundar och vackra odlingslandskap, den tar dig till stilla sjöar och brusande vattendrag. Den låter dig ta del av halländsk kultur och gästfrihet.

Om leden

Pilgrimsleden går längs Via Regia, den gamla kungsvägen, som är den äldsta kända vägen. Denna tusenåriga vandringsväg slingrar sig fram genom det halländska kulturlandskapet. I Falkenberg passerar du kyrkorna i Asige, Årstad, Vessigebro, Askome, Köinge och Svartrå. Totalt är leden 18 mil lång men det går såklart att göra dagsetapper. Den knyter an till Västra Götaland i norr och i söder till de skånska och småländska pilgrimslederna vid Örkelljunga.

Kartor över Pilgrim Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter