Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Hallandsleden

Vill du leva vildmarksliv för några dagar, sova i vindskydd och dricka vatten ur bäcken? Eller vill du göra en kortare tur över dagen och njuta en stund av naturen? Hallandsleden visar dig vägen.


Upplev naturen

Här har du verkligen möjlighet att ge dig ut på en lång upptäcksfärd i Falkenbergs inland. Du kommer vandra i Ätrans och Högvadsåns natursköna dalgångar där landskapet ständigt växlar. Ena stunden vandrar du genom djupa skogar för att senare komma ut på öppna ängar med hästhagar och små röda stugor. Hallandsleden följer gamla färdvägar med mängder av kulturspår som fornminnen och historiska byggnader, många av sevärdheterna har informationsskyltar.

Om leden

Hallandsleden går genom hela Halland och är totalt ca 38 mil lång. Den anknyter till Skåneleden i söder och till Bohusleden i norr. I Falkenbergs kommun har du flera alternativ eftersom det här finns två sträckningar, västra och östra. Leden följer stigar och småvägar och det finns vindskydd och övernattningsställen. Hur långt du vill vandra bestämmer du själv och du kan planera dina etapper med hjälp av kartorna som finns över leden.

Kartor

Det finns tre kartor som täcker hela Hallandsleden. Du kan köpa dem på Falkenbergs Turistinformation. All information om leden hittar du på Hallandsledens hemsidalänk till annan webbplats.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter