Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Åkulla Bokskogar

Har du en gång varit i Åkulla kommer du vilja komma tillbaka. Det är ett härligt område för friluftsliv och här finns mycket att utforska.


Sveriges främsta bokskogsområde

På gränsen mellan Falkenberg och Varberg ligger Åkulla Bokskogar, ett femtio kvadratkilometer stort naturområde. I området finns ett tjugotal sjöar och flera naturreservat. Det är ett av Sveriges främsta bokskogsområden med tanke på den rikedom av ovanliga och hotade arter som finns där.

Vandring för alla

Åkulla passa hela familjen. Här finns tolv vandringsstigar som varierar i längd från 1,6 km till 6 km. Ta med barnvagnen, hunden, löparkompisen eller packa väskan för en heldag. Välj bara den runda som passar dig. Stigarna är dessutom sammanlänkade med varandra, vilket gör det möjligt att utforska olika delar av området och göra längre vandringar. De är väl uppmärkta och det finns kartor över alla delar.

Kartor över vandringsstigarnalänk till annan webbplats

Utforska Åkulla

Här finns flera aktiviteter att välja på. Du kan fiska i sjöarna, besöka olika sevärdheter och övernatta. Åkulla bokskogar har en lång säsong från tidig vår till sen höst, och även under vinterhalvåret är området i hög grad levande. Vintertid är skidspåren med konstsnö vid Åkulla Friluftsgård en populär aktivitet för både proffsåkare och amatörer.

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter