Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Vandra

Snöra på vandringskängorna och kom riktigt nära naturen. Lika härligt med skogens färgskiftningar om hösten som dess skira grönska om våren. Falkenberg erbjuder goda möjligheter till vandring i allt från olika strövstigar till uppmärkta vandringsleder.


Vandringsled Östdanmark

Här kan du ge dig ut i naturen på väl en uppmärkt led och samtidigt lära dig spännande historia. Turen är en alldeles lagom dagsutflykt. Snöra på kängorna och bege dig till Älvsered.

Hallandsleden

Vill du leva vildmarksliv för några dagar, sova i vindskydd och dricka vatten ur bäcken? Eller vill du göra en kortare tur över dagen och njuta en stund av naturen? Hallandsleden visar dig vägen.

Åkulla Bokskogar

Har du en gång varit i Åkulla kommer du vilja komma tillbaka. Det är ett härligt område för friluftsliv och här finns mycket att utforska.

Vandra runt Ljungsjön

Ljungsjön är ett riktigt smultronställe med sin härliga badplats och den fina promenaden som finns runt sjön.

Vandra runt Knobesholmssjön

Knobesholmssjön, eller Borrsjön som den också kallas, är en liten sjö med vackra omgivningar, en bit utanför Asige. Det här är ett perfekt utflyktsmål när en vill röra på sig lite. Här finns också en grillplats med grym utsikt.

Vandra i naturreservaten

Falkenberg är rik på vacker natur. Här finns sandiga kuster med salta vindar och doften av tång. Men också djupa och trolska skogar som ruvar på hemligheter. Låt dig bli guidad till dessa fantastiska platser på ett enkelt sätt - besök ett naturreservat.

Naturstigen Solvik

Här går du över bärrika myrar och genom skogar med krokiga tallar. På vägen passerar du Fegens kapell där du har en vidunderlig utsikt över sjön.

Pilgrim Halland

Följ den gamla kungsvägen genom Halland och gör en vandring genom både natur och kultur. Leden går i medeltida pilgrimmers fotspår.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter