Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Doktorspromenaden

Bara ett stenkast från stadens liv och myller finns detta natursköna promenadstråk. Här kan du njuta av vackra scenerier utmed det ömsom lugna ömsom forsande vattnet.


Doktorspromenaden

Vackra vyer

Längs med Ätran slingrar sig Doktorpromenaden, en rogivande promenad i vacker miljö. Här går du under stolta träd som ramar in ån med sina kraftiga trädkronor. Ätran är ett av Sveriges bästa laxfiskevatten och under fiskesäsongen kommer du att se en och annan fiskare som prövar lyckan ute i ån.

En historisk promenad

Doktorspromenaden har fått sitt namn efter doktor Gustaf Adam Ehrengranath, som var stadsläkare i Falkenberg 1856-1877. Han ville ge sin tids falkenbergare möjlighet att gå stärkande promenader och lät på egen bekostnad göra i ordning den promenad som nu bär hans namn. Du kommer på vägen passera en brunn med en porträttmedaljong av doktor Ehrengranath. Promenaden var färdig 1861 och är två kilometer lång.

Promenera runt Ätran

Fortsätt gärna över laxbron och ta Laxpromenaden tillbaka till stan. Det blir då en skön promenad på ca fyra kilometer. På turistinformationen kan du hämta broschyren "Promenad längs Ätran" om du vill läsa mer om det du passerar på vägen.

Hitta hit

  1. Börja promenaden från Tullbrons östra fäste

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter