Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Lekplatser

I Falkenberg finns det gott om platser där barnen kan bli av med spring i benen. Här är tips för leksugna barn.


Barnens favoriter

Vallarnas Lekpark

Bara en kort promenad från centrum finns detta härliga område för stoj och lek. Här kan barnen klättra, gunga eller åka rutschkana. Här finns även käpphästbana, pumptrackbana, äventyrsbana, skatepark, parkourpark, discgolfbana samt minizoo. De vuxna kan du njuta av solen och kaffekorgen vid någon av sittplatserna under björkarna.

Mer om Vallarnas Lekpark

Gurkbänken

På Gurkbänken i Vessigebro kan barn men även vuxna få utlopp för spring i benen. Här går det att leka, träna, spela boll och följa vattnets porlande väg till dammen. Det är också spännande att utforska konstverken och växterna i parken.

Mer om Gurkbänken

Gunnagård

Välkommen till en oas sommartid där barn får var barn på riktigt. Klappa djuren i minizoo eller lek i äventyrsskogen där det finns massa olika lekstationer att utforska. Hoppa käpp häst i någon av två banor och kör race med tramptraktor på traktorbanan. Eller varför inte ta en gungig runda i Ninjabanan. För de lite mindre barnen så finns sandlådor, gungor och en massa olika lekstugor att utforska.

Inträde 50 kr för barn, då ingår valfri festis.

Mer om Gunnagård

9 lekplatser i och runt om Falkenbergs centrum:

Ängsblomman

Här finns två långa släntrutschkanor, stor repgunga, pulkabacke och bänkbord. På andra sidan Holgersgatan fortsätter ett grönområde som kallas Sinnenas trädgård med växter för att gynna bin. Där finns en labyrint byggd av häckar att springa i.
Adress: Klockaregatanlänk till annan webbplats

Klöven

Här finns bland annat en lekmodul i form av en båt och en kompisgunga.
Adress: Dalavägenlänk till annan webbplats

Kalven

Ny tillgänglig snurrkarusell, stora härliga ytor, pulkabacke eller sommarbacke att springa i. Mindre lekmodul med rutschkana finns också.
Adress: Spireastigenlänk till annan webbplats

Skrea Strand

Närmsta lekplats till Skrea strand. Här finns en annorlunda lekmodul med rutschkana och klätterlek. I närheten finns bänkar, bord och grillplats. I denna södra del av Skrea Strand finns också en fin naturmiljö med klippor.
Adress: Klittervägenlänk till annan webbplats

Ätran

Falkenbergs högsta gungställning. Vid Tegelbrukskajen finns även dj bås och bänkar där du kan ladda mobilen med solenergi.
Adress: Gröningevägenlänk till annan webbplats

Pärlan

Här finns grillplats under tak, bänkar, bord och en stor sandlåda. Mycket natur och stor yta att leka på. Gungor, lekmodul i form av båt, lekdjur, instrument, hästar, lekhus, hinderbana och liten rutschkana finns också.
Adress: Glaspärlevägenlänk till annan webbplats

Kullen

Kommer rustas upp under 2021 med ny klätter/rutschmodul och linbana.
Adress: Brags väglänk till annan webbplats

Gläntan

Bokskogen gläntan, ett fint naturområde som inbjuder till lek. Här finns lekutrustning i trä och en enklare grillplats. Adress: Biskhultsvägenlänk till annan webbplats

Badhusparken

Lekfulla skulpturer i vår centrumnära park. Grön fru av Jennifer Forsberg, Divan för lovers och drömmare av Jonas Liveröd och Ljusalger av Annika Oskarsson.
Adress: Brogatanlänk till annan webbplats


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter