Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fiska i Fegensjön

Fegensjön bjuder på utmanade fiske för sportfiskaren. Sjön består av flera smala fjärdar, grunda vikar och stora djup. Med 17 olika fiskarter får du variation på fisket, allt från gös till storgädda nappar på kroken.


Här köper du fiskekort

Här kan du också hyra båt. Barn under 15 år behöver inget fiskekort.

När kan jag fiska?

Toppsäsongen är vår och höst, särskilt för gädda, men här kan du fiska hela året. Fegensjön har tillträdesförbud på en del öar och uddar då vissa fåglar häckar på dessa platser bl.a. annat fiskljuse och storlom. Förbudet gäller 1 april till 31 juli och skyltar sitter upp både från marksidan och sjösidan. Du får inte gå närmare strandkanten än 100 meter. Maxfart för båtar är under denna tid 5 knop

Vilken regler gäller?

Trolling och spinnfiske är de vanligaste metoderna. Utmed stränderna går det utmärkt att meta och flugfiska. Ett fiskekort berättigar till ett fiske med handredskap, max 2 spön samt högst 5 st angeldon. För att värna som fiskbeståndet får du ta upp max 3 st gäddor mellan 40 till 75 cm i längd.

Hitta hit

  1. Uhlabovägen, Fegen


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter