Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Falkenbergs Laxfiske

Falkenbergs laxfiske erbjuder ett spännande vildlax- och öringsfiske. Genom naturvårdande insatser har laxen i Ätran bevarats och är idag det i särklass starkaste beståndet av atlantisk vildlax i Sverige. Så kom och pröva på utmaningen i Ätrans forsande vatten, från stadens utbud har du bara en kort promenad till din nästa fiskeupplevelse.


Fiskare på Laxbron.

Falkenbergs Laxfiske

Börja gärna med att besöka hemsidan för Falkenberg Laxfiskelänk till annan webbplats. Här hittar du all information du behöver om fiskekort, rapportering, regler, fisketips och mycket mer. Fiskeområdet sträcker sig från övre gräns i Hertingforsen till nedre gräns i Hålan och är uppdelat i tre sträckor:

  • Hertingforsen - Ny flugfiskesträcka i den gamla återskapade åfåran förbi kraftstationen.
  • Laxbron - ca 100 meter nedströms Tullbron. Klassiskt flug- och spinnfiskevatten indelat åtta pooler.
  • Hålan – populärt för fiske efter öring, men även mete med barnen efter skrubbskädda eller färna.

Här köper du fiskekort

Fiskekort kan köpas via iFiske.selänk till annan webbplats eller på Falkenbergs Turistinformation. Säsongskort kan du endast köpa på Falkenbergs Turistinformation.

När får jag fiska?

Fiskesäsongen för lax och havsöring sträcker sig från 1 april till 30 september och det är tillåtet att fiska från 05.00-02.00. Fiskestugan är normalt öppen under samma tider. Fiskevärdar finns tillgänglig kl. 07:30 – 09:30 samt 17:00 – 19:00.

Karta med poolindelningar över Falkenbergs Laxfiske.


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter