Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fiska

I Falkenbergs åar, hav och sjöar trivs mer än bara lax. Platserna att fiska på är många och vackra. Skulle det inte nappa kommer du ändå vara en skön naturupplevelse rikare.


Falkenbergs Laxfiske

Falkenbergs laxfiske erbjuder ett spännande vildlax- och öringsfiske. Genom naturvårdande insatser har laxen i Ätran bevarats och är idag det i särklass starkaste beståndet av atlantisk vildlax i Sverige. Så kom och pröva på utmaningen i Ätrans forsande vatten, från stadens utbud har du bara en kort promenad till din nästa fiskeupplevelse.

Fiska i Ätrans Nedre

Ätran är klassiskt laxvatten och i Vessigebro finns fina fiskemöjligheter. Ätrans Nedre fiskevårdsområde sträcker sig från bron i Vessigebro till bron över gamla E6 i Falkenberg, ca 150 m uppströms Hertings kraftstation.

Fiska i Fegensjön

Fegensjön bjuder på utmanade fiske för sportfiskaren. Sjön består av flera smala fjärdar, grunda vikar och stora djup. Med 17 olika fiskarter får du variation på fisket, allt från gös till storgädda nappar på kroken.

Fiska i Högvadsån

I Högvadsån får du bra variation på fisket. Här finns lax, öring, gädda, abborre och flera andra arter.

Fiskeguide i Falkenberg

Falkenberg är en perfekt plats för dig som gillar att fiska. Om du vill ha guidning till bra ställen och fiskemetoder eller lära dig flugfiska från grunden har du kommit helt rätt. Med hjälp av fiskeguiden Jesper Ljungberg blir fisket både lätt och roligt.

Fiska i Ljungsjön

Ljungsjön är en populär badsjö med brygga, grillar, bord och bänkar. Här kan du hyra båt eller fiska från kanten. En promenad runt sjön gör den mycket lättillgänglig och till ett trevligt utflyktsmål.

Fiska i Suseån

Suseån är ett trevligt område att fiska i. Ån ringlar sig sakta genom ett vackert landskap.

Alvhagasjön

Företaget Alvhaga Vildmark har två privata fiskesjöar, Alvhagasjön och Kvarnsjön, med bestånd av abborre, gädda och gös. Lugna vatten där hela familjen kan fiska. Du kan hyra fiskeutrustning, båtar och utombordsmotorer.

Vinån

Vinån flyter stilla genom landskapet med undantag för några små forssträckor. Här finns såväl uppväxtplatser som lekplatser för lax och öring. Vinån har ett av Hallands rikaste bestånd av stationär öring.

Vismen

Vismen är en grund sjö är med ett största djup på åtta meter. Sjön har många vikar och vassar vilket gör den attraktiv för sportfiskaren. Fisketrycket i Vismen är mycket lågt. Gädda och abborre är våra vanligaste fiskarter i Vismen. Dessutom finns fina bestånd av mört, sutare, braxen, lake och ål.

Fiska i Hjärtaredssjön

Köp fiskekort för Hjärtaredssjön så ingår även fiske i närbelägna Kyrksjön och Kinnasjön. Båtuthyrning finns.

Fiska i Knobesholmssjön

Knobesholmssjön är en trevlig plats med vindskydd och grillplats. Du kan gå runt hels sjön och här finns en liten strand.

Töresjön

Fiska i Töresjön och omgivande Lilla Töresjö, Gällsjön, Övre Sjö, Yttre Sjö och Stora Kroksjön. Båtuthyrning finns.

Barken

Köp fiskekort för Barken så ingår även fiske i närbelägna Hakasjön, Levreshölj och Barkhultaån. Båtuthyrning finns.

Storasjön

Storajön ligger i närhheten av Älvsered, på gränsen mellan Falkenbergs och Svenljungas kommun.

Tjärnesjön

I Tjärnsjön finns ett strakt bestånd av abborre och gädda men även mört, sik, siklöja, braxen och ål kan nappa på kroken.

Eseredssjön

I Eseredssjön kan du fiska inplanterad regnbågslax, det finns också gott om gädda, brax, mört och abborre. Du kan fiska från roddbåt eller ett flertal bryggor. Flera fina grillplatser finns runt sjön. Båtuthyrning finns.

Björkasjö

Köp fiskekort för Björkasjö så ingår även fiske i närbelägna Mjällsjön och Rammsjön. Sjöarna är kända för sina stora abborrar. Båtuthyrning finns.

Tussjön och Yxsjön

Tussjön och Yxsjön är två mindre sjöar strax utanför Vessigebro. Båtar finns att hyra till båda sjöarna. I Tussjön finns kräfta.

Mossjön

I Mossjön fiskar du efter gädda, abbore och mört.

Fiska i Högsjön

Högsjön fiskevårdsförenings område består av den större Högsjön och de tre mindre sjöarna Hällesjön, Vivsjön och Ämtasjön.

Svarten

Fiskevårdsområdet består av nio sjöar och ligger ca 7 kilometer väster om Ullared vid väg 153. Fiskevårdsområdet har sjöar i både Varbergs och Falkenbergs kommuner. Båt finns att hyra.

Centralhalländska FVOF

Fiskevårdsområdet består av elva sjöar och ligger inom Åkulla bokskogar. De största är Skärsjön, Byasjön, Ottersjön, Valasjön, Älvasjön och Kalvsjön. Sjöarna ligger inbäddade i vackra omgivningar med omväxlande lövskogar och betesmarker i kuperad terräng. Sjöarnas karaktör varierar från djupa klarvattensjöar med stenstränder till grunda och vassrika.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter