Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fågelskåda

Väntan blir sällan lång i fågellokalerna i Falkenberg. Utmed norra kusten hittar du en av Nordeuropas viktigaste rastplats för flyttfågel. Inlandet med dess mossar, bergsbranter och sjöar erbjuder bo och viloplats för många olika fågelarter.


Fågelskåda i Falkenberg

För fågelskådaren är Falkenberg intressant året runt. Vintrarna är i regel milda, med öppet vatten. Vårens flyttågelsträck övergår nästan omärkligt ¡ höststräck runt midsommar. I Falkenberg finns många fina och varierande fågellokaler.

Längs kusten

Långa sträckor av kusten består av betade strandängar. Kustområdet som sträcker sig mellan Morups Tånge i söder och in i Varbergs kommun i norr, är en av Nordeuropas viktgaste rastlokaler för flyttågel. Här kan du skåda ejder, sjöorre, smålom, prutgås och många fler arter. Området är också viktigt för häckande arter, som till exempel tärnor.

Vid sjö och skog

I Falkenbergs inland finns fina fågellokaler. Vid Fegensjön trivs fiskljus och storlom. Vid Sumpafallens forsar kan du få syn på kungsfiskare och strömstare. Vid Högsjömossen kan du förutom orrspel och tranor även se älgar på nära håll.

Falkenbergs Ornitologiska Förening

För dig som vill veta mer finns Falkenbergs Ornitologiska förening som är en aktiv förening med program och träffar. På deras hemsida finns utförliga beskrivningar av Falkenbergs alla fågellokaler.länk till annan webbplats


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter