Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Pyttebaneleden

Lättcyklade Pyttebaneleden sträcker sig mellan Ullared och Älvsered. Här cyklar man längs en gammal banvall som då och då slår följe med Högvadsån.


Om leden

Pyttebaneleden följer den gamla banvallen mellan Ullared och Älvsered. Här gick Falkenbergs järnväg mellan 1896-1961 och kallades för Pyttebanan. Cykelleden är tydligt markerad med röd-vita skyltar. Underlaget består till största del av hårt packat grus och är lättcyklat. Här finns inga backar och landskapet växlar mellan öppna marker och skogsdungar. Då och då följer leden Högvadsån som är känd för sina fina lekområden för lax och havsöring. Längs leden finns informationsskyltar med jämna mellanrum. Stanna gärna till vid dessa och lär dig mer om områdets natur, kultur och historia. Pyttebaneleden är 15 km lång.

Service i närområdet

Det finns både övernattningsmöjligheter, restauranger och caféer i nära anslutning till leden. I Ullared och Älvsered finns både badplatser och mataffär. Rastplatser finns det tre stycken utmed leden.

I vår Friluftsbroschyr hittar du en karta över Pyttebaneleden. Du kan ladda ned den som pdf härPDF.

Karta över Pyttebaneleden


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter