Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fyrleden

Trampar du dig fram längs Kattegattleden och vill komma ännu närmare havet? Mellan Olofsbo och Glommen går den alternativa sträckningen Fyrleden som du då kan styra in på. Här väntar flera fina platser väl värda ett stopp.


Fyrleden

Kattegattledenlänk till annan webbplats känner du säkert till, den som går från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Det är en havsnära led men på vissa ställen går det att komma ännu närmare havet. För att inte missa flera fina platser i trakterna runt Glommen har man här tagit fram en alternativ sträckning till Kattegattleden som heter Fyrleden.

Vill du cykla en kortare tur så är Fyrleden en fin runda i sig på 8,5 km. Skyltarna har samma utformning som kattegattledens skyltar (röda och vita) och är lätta att följa.

Det här passerar du på vägen

Längs vägen finns flera boendemöjligheter och caféer och restauranger, kika under länkara Olofsbo och Glommen ovan. Vill du planera din tur när det är öppet i fyren så ser du här vilka dagar som gäller: Öppet i fyrenlänk till annan webbplats

Tips:

Läs gärna om när Veera Gyllenborg tar med familjen på den här rundan. Till reportaget

Hitta hit

  1. Skylt Olofsbo: 56.920303, 12.401175, se karta nedan. Skylt Glommen: 56.932044, 12.367021

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter