Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Ätranbaneleden

Ätranbaneleden är en lättcyklad led som sträcker sig mellan Ullared och Fegen och passar hela familjen. Den följer de gamla banvallarna och utmed leden lär du dig mer om områdets natur, kultur och historia.


Om leden

Ätranbaneleden är 24 km lång och går mellan Ullared och Fegen. Den följer de gamla järnvägsvallarna efter Varberg-Ätrans respektive Fegen-Ätrans Järnväg. Båda järnvägarna lades ned 1961. Cykelleden är tydligt markerad med röd-vita skyltar. Underlaget består till största del av hårt packat grus och är lättcyklat. Här finns bara några få backar och vägen är mestadels kantad av skog och myr, men ibland cyklar du genom öppna marker. Längs leden finns informationsskyltar med jämna mellanrum. Stanna gärna till vid dessa och lär dig mer om områdets natur, kultur och historia. Ätrabaneleden är 24 km lång.

Service i närområdet

Det finns både övernattningsmöjligheter, restauranger och caféer i nära anslutning till leden. I Ullared, Ätran och Fegen finns både badplatser och mataffär. Rastplatser finns det sex stycken utmed leden.

I vår Friluftsbroschyr hittar du en karta över Ätranbaneleden. Du kan ladda ned den som pdf härPDF.

karta över ätranbaneleden


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter