Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Ätradalsleden

Upplev öppna landskap, milsvida skogar och ljuvliga sjöar från cykelsadeln. Ätradalsleden slingar sig mellan Falkenberg och Falköping och är totalt 199 km, där 146 km är på helt bilfri banvall. Resterande del följer landsväg som bjuder både på vacker natur och intressanta stopp.


OBS! för närvarnde (maj 2020) ligger det grovt grus på 1,5 km av sträckan vid Ätran och det är svårt att komma fram med cykel i dagsläget. Detta ska ordnas inom kort.

Start och mål

Ätradalsleden sträcker sig från Falköping i norr till Falkenberg i söder där den ansluter till Kattegattleden. Bestäm själv vilken sträcka du vill cykla och var du vill starta din resa. Bra utgångspunkter är Falköping, Ulricehamn, Tranemo, Fegen, Svenljunga och Falkenberg. Vill du cykla etappen Falkenberg-Fegen är sträckan 53 km.

Standard

Leden kan delas in i fyra etapper på sammanlagt 199 km. Ledens norra del går uteslutande på banvall, mellan Falköping och Ambjörnarp. Här har inga tåg gått på många år och banvallen är nu istället en platt asfalterad cykelbana. Sträckan mellan Ambjörnarp och Falkenberg går på mindre lågtrafikerade landsvägar, mestadels på asfalt men korta sträckor är på hårt packat grus. Vissa delar är även här nedlagd banvall. Observera att leden i nuläget inte har någon enhetlig fysisk skyltning.

Boende och upplevelser längs vägen

På din väg kommer du kunna ta del av allt från natur och kultur till god mat och trevliga besöksmål. Här hittar du också boende i annorlunda miljö. Välj mellan att bo på en gård med ett levande lantbruk, i en stuga vid en sjö eller mitt i centrum.

Kom in på Falkenbergs Turistinformation och hämta en broschyr över leden eller ring oss så skickar vi den till dig!


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter