Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Cykla

Från cykelsadeln kan du uppleva Falkenberg på ett härligt sätt. Följ den vackra kuststräckan eller välj någon av de natursköna rundor som finns utmed Ätrans dalgång. Du får inte ha för bråttom, det finns massor av trevliga stopp längs vägen.


16 cykelturer i nedre Ätradalen

I den variationsrika naturen i nedre Ätradalen har Ekomuseum samlat 16 olika cykelrundor på avstånd mellan 13 km till 35 km långa.

Kattegattleden

Kattegattleden är en nationell cykelled som går genom hela Halland. Sträckan i Falkenberg är omväxlande och inbjuder till många sköna stopp.

Ätranbaneleden

Ätranbaneleden är en lättcyklad led som sträcker sig mellan Ullared och Fegen och passar hela familjen. Den följer de gamla banvallarna och utmed leden lär du dig mer om områdets natur, kultur och historia.

Västkust Äventyr

Häng med Västkust Äventyr i sommar och upplev Falkenberg som aldrig förr med spännande guidade naturupplevelser på antingen SUP eller mountainbike.

Pyttebaneleden

Vill du ge dig ut på cykeltur men inte vill ta dig längs trafikerade vägar är Pyttebaneleden ett bra tips. Den följer den gamla banvallen mellan Ullared och Älvsered. Cykelleden går genom vacker natur med växlande skog, ängar och hagar. Till stor del har den följe med den brusande Högvadsån.

Fyrleden

Trampar du dig fram längs Kattegattleden och vill komma ännu närmare havet? Mellan Olofsbo och Glommen går den alternativa sträckningen Fyrleden som du då kan styra in på. Här väntar flera fina platser väl värda ett stopp.

Ätradalsleden

Upplev öppna landskap, milsvida skogar och ljuvliga sjöar från cykelsadeln. Ätradalsleden slingar sig mellan Falkenberg och Falköping och är totalt 200 km. Större delen av sträckan går på bilfri banvall och resterande del följer landsväg som bjuder både på vacker natur och intressanta stopp. Bra att veta är att leden inte är färdig än men den ska vara skyltad och klar under 2022.

Hyr cykel

Vill du ge dig ut på cykeläventyr men saknar cykel? Inga problem, här hittar du till närmsta cykeluthyrare. Du får också tips på var du kan få hjälp med reparerationer.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter