Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Olofsbo strand

Fin vit sand, klart vatten och höga sanddyner gör detta till en av Falkenbergs populäraste stränder. Blir du sugen på glass eller pizza finns det på andra sidan klitterna.


Om stranden

Den långa stranden i Olofsbo är mycket omtyckt av barnfamiljer. I den södra delen finns höga sanddynor. Barnen tycker det är kul att klätta och hoppa i den varma, mjuka sanden. Det finns bra krabbfiskarställen i de steniga ändarna eller i småbåtshamnen precis söder om stranden.

Det finns toaletter och duschar och en förbandsstuga som är öppen under sommarlovet. Affär, glasskiosk och pizzeria finns också nära till hands och det finns gott om parkeringar utmed Havsvägen. Du får gärna bada med hunden i den norra änden av stranden. 

Olofsbo gränsar i norr till Morups Tånge naturreservat. Här finns en fyr byggd 1841 som du ser från stranden. Tänk på att du inte får röra dig i reservatet mellan 1/4-15/7. I söder ligger Agerörs Mal, en ändmorän från istiden tvättad och svallad av havets vågor.

Hitta hit

  1. Havsvägen, Falkenberg


Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter