Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Stränder

Falkenberg är det rätta stället för alla som bär en havslängtan. 13 kilometer sandstränder och en ännu längre kustremsa med klippor, lågväxta tallskogar och strandängar. Här hittar du några av Hallands finaste stränder


Olofsbo strand

Fin vit sand, klart vatten och höga sanddyner gör detta till en av Falkenbergs populäraste stränder. Blir du sugen på glass eller pizza finns det på andra sidan klitterna.

Skrea strand

Det bästa med svensk sommar hittar du på Skrea strand. Höga sanddyner, klassiska badstugor, restauranger, folkliv och den långa badbryggan som sträcker sig ut i havet.

Ugglarp strand

I Ugglarp finns inte bara en utan faktiskt tre fina stränder. Dessutom behöver du inte välja mellan sand, klippor och gräs, här finns nåt för alla smaker.

Ringsegårds strand

I Ringsegård finns en mer än 2 km lång sandstrand. Här är det alltid gott om plats och du får ta med dig bilen ner på stranden!

Långasand strand

Långasand blir lätt en favorit. Här är det riktigt långgrunt och barnvänligt. Stranden är inramad av klippor i både norr och söder. Härifrån har du en fantastisk utsikt över kusten.

Glommens strand

Precis norr om Glommens samhälle finns en lång härlig sandstrand med låga sanddyner.

Rosendals strand

En vacker sandstrand omgiven av strandängar och öppna landskap. Rosendal är belägen 12 km norr om Falkenberg längs kustvägen mellan Glommen och Morup.

Stafsinge strand

På Stafsinge strand är det sällan trångt. Med cykelavstånd från centrum är det perfekt för ett kvällsdopp. Eller ta med picknick och stanna hela dagen.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter