Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Kallbad

Bara för att sommaren är över behöver du inte sluta bada. Hälsoeffekterna och den uppfriksande känslan lockar många att ta sig ett bad oavsett årstid. Här hittar du förslag på platser att bada vid i Falkenberg.


Ta ett kallbad

Nybörjare? Läs de här tipsen först: Börja kallbadalänk till annan webbplats

Falkenberg har många kilometer kust och sandstränder. Men ska du gå i vinterkallt vatten så föredrar du säkert att få bada från stege. Här hittar du några alternativ:

Kallbada i havet

Vill du ha nära till en varm dusch eller bastu så boka in dig på Falkenberg Strandbad eller Ocean Hotel. Där bor du två steg från havet.

Klarar du att byta om på plats så finns det två stegar på bryggan på Skrea strand. Badstegarna längs Bacchus tas upp till vintern förutom en längst ut som sparas för vinterbad. Här kan du scanna en qr-kod för att se temperaturen i vattnet.

Kallbada i sjöar

Bryggorna vid någon av våra sjöar är också ett bra alternativ. Här är ofta mindre blåsigt än längs kusten och kanske får du kliva ner i ett spegelblankt vatten. Vid Musasjö kan du hyra en bastuflotte (av Gekåsbynlänk till annan webbplats), vid Lyngsjön finns grillkåta och omklädningsrum. Vid Eseredssjön och Ätrans Fritidsanläggning finns en bastu som du kan hyra för ett slutet sällskap eller dyk in på allmänna öppettiderna. Hitta till våra sjöar.

Simma lugnt!

Relaterat

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter