Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Sommarlov

Äntligen – nu är sommarlovet här! Långt, ledigt och förhoppningsvis jättehärligt. I Falkenbergs kommun anordnas en rad aktiviteter för sommarlovslediga barn och här kan du välja vad som passar för just dig. Andra evenmang hittar du i evenemangskalendern.


Keramikworkshop på Rian

Är du nyfiken på lera och keramik? Då är du välkommen att utforska lerans möjligheter med Anna Ulin Rosenqvist, keramiker och konstnär.

LEGO-event!

Välkommen till en LEGO-dag på Ätrans bibliotek! Under dagen kommer det finnas olika stationer med olika byggutmaningar och tävlingar Det kommer dessutom att finnas ett legohav!

Kultursommar

Kultursommar är ett GRATIS årligen återkommande dagläger för barn 10-13 år (födda 2008-2011). På lägret får de möjlighet att prova på och fördjupa sig i ett varierat kulturutbud. Dans, Film & Foto, Musik, Teater samt Bild & Form är våra huvudkategorier. I år är det vecka 25 (4 dagar pga Midsommar) samt vecka 26, varav man anmäler sitt barn till en av veckorna. Varmt välkomna!

Trädgårdshäng!

Häng med oss till Hindströmsgården en sommareftermiddag! Tillsammans utforskar vi trädgården. Vad växer här, vad gror i landen? Vi sår fröer, pysslar, leker och njuter av en härlig fika i vår lilla oas

KomTek sommarlovsaktiviteter

I sommar händer det mycket på KomTek! Alla aktiviteter är gratis men anmälan krävs och är bindande. Välkomna!

Sommarcamp Ungfbg

Ung Fbg erbjuder gratis dagläger för ungdomar i årskurs 6-9 gratis i Falkenbergs kommun. Dagläger pågår under vecka 25 tom vecka 28, välj själva vad som passar er bäst.

Barnens favoriter

Vilken årstid det är spelar ingen roll. I Falkenberg finns det mycket att hitta på för de som har barnasinnet kvar. Bada i sjö och hav, hoppa från bryggor och gör stora plask! En tur till Vallarna bjuder på många kuliga aktiviteter. Ett stopp på Sagocaféet är också ett måste. Eller ge dig ut på upptäcktsfärd i Falkenbergs fantastiska natur. Packa matsäcken och gör något kul tillsammans!

Digital workshop: Lär dig bygga med redstone i Minecraft

Har du också drömt om att bygga en hiss i Minecraft? Kanske en pistondoor? Passa då på att anmäla dig till vår digitala workshop i Minecraft där du får lära dig grunderna inom redstone. Vill du joina vår värld behöver du Minecraft Java Edition.

Digital workshop: Teckna djur

Lär dig teckna olika sorters djur tillsammans med illustratören, serietecknaren och mangatecknaren Elise Rosberg! Du får föreslå olika djur du vill lära dig att rita och Elise förklarar för dig hur du bygger upp dem med stödlinjer, hur du ritar päls, placerar ögon och nos, och andra markeringar.

Digital workshop: Teckna Manga

Lär dig att rita en mangakropp med ansikte, hår, kläder. Mangatecknaren Elise Rosberg visar hur du ger din karaktär en levande personlighet och låter dem stå i en matchande pose. Du får testa många olika frisyrer och stilar på ögon och kläder. Allt för att skapa en karaktär som är din unika figur!

Hitta en badplats

Gillar du kittlande tång, bryggor och långgrunda stränder eller djupa sjöar omgivna av gröna skogar? I Falkenberg finns 256 sjöar och kilometerlånga stränder men också ett fint badhus. Hitta till ditt nya favoritbad.

Bröderna Lejonhjärta

"Nangijala ligger någonstans på andra sidan stjärnorna. Där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid. Det du, Skorpan. Det blir annat det än att ligga här och hosta och vara sjuk och aldrig kunna leka.” Det är vad Jonatan Lejon säger till sin lillebror som ligger för döden. Vad som hände sedan, när Jonatan blev Jonatan Lejonhjärta och allt det där andra, det är nästan som en saga.

Sommarkul med Ungfbg

Varmt välkomna till ungfbg-huset och prova på olika aktiviteter. Det kommer bland annat vara 5 kamp, fotboll, kubbturneringar, skattjakt, VR, pyssel, tv-spel och massa andra aktiviteter.

Brädspelsprovning Stadsbiblioteket

Välkommen på brädspelsprovning med brädspelsexperten Sven-Inge! Kanske hittar du ett nytt favoritspel att låna med hem?

Brädspelsprovning Slöinge bibliotek

Välkommen på brädspelsprovning med brädspelsexperten Sven-Inge! Kanske hittar du ett nytt favoritspel att låna med hem?

Brädspelsprovning Ullareds bibliotek

Välkommen på brädspelsprovning med brädspelsexperten Sven-Inge! Kanske hittar du ett nytt favoritspel att låna med hem?

Brädspelsprovning Vessigebro bibliotek

Välkommen på brädspelsprovning med brädspelsexperten Sven-Inge! Kanske hittar du ett nytt favoritspel att låna med hem?

Brädspel Stadsbiblioteket

Välkommen till biblioteket för en stunds brädspel. Kanske hittar du ett nytt favoritspel och träffar en ny kompis?

Brädspel Ätrans bibliotek

Välkommen till biblioteket för en stunds brädspel. Kanske hittar du ett nytt favoritspel och träffar en ny kompis?

Naturjakten

Falkenberg har massor av härliga smultronställen i naturen! Ge dig ut på upptäcktsfärd tillsammans med familjen och FBG:s Naturjakten så kommer du garanterat hitta nya favoriter. Med matsäck och bra skor så är du redo för äventyr.

Vallarna

Bara en kort promenad från centrum hittar du denna oas. Här finns något för alla. Barn och föräldrar håller till vid lekparken, ungdomarna föredrar skateparken, den aktive gillar löpspåret och utegymmet. Fiskaren vadar ut i Ätran. Och precis alla blir hänförda av den vackra Doktorspromenaden.

Vill du få fler tips från Falkenberg?

Varje månad tipsar vi om evenemang och händelser. Du får också sköna utflyktstips till Falkenbergs smultronställen. Så häng med!

Namn

Din e-post
Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter